image

Batman merkez Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden 8 kişilik Siirtli Alkanat ailesi, yetkili ve hayırseverlerin yardımını bekliyor. Yaşadıkları mağduriyeti anlatan Abdurrahman-Nergiz Alkanat çifti, maddi imkânsızlıktan ve sabit bir ikametgâhları olmadığı için çocuklarının okul okuyamadıklarını, yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı hem kendilerinin hem de çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu aktardılar.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Yeşilçevre (Bayıka) köyü Çukurtaş (Homent) mezrasında 2012 yılında evlerinin yıkılmasıyla hayatlarının altüst olduğunu belirten Abdurrahman Alkanat, "Köyde ikamet ediyorduk, evimiz yıkıldı. Devlet bize yardım edip evimizi yapacağını söyledi. Eve yerleşmemize müsaade etmeyip bizi ilçeye alıp kiramızı verdiler. İlçeye yerleştik, 2 ay kiramızı verdiler. Daha sonra kaymakam beyin tayini çıktı. Yeni gelen kaymakam kiramızı vermedi. APS ile tüm evrakları Ankara'ya gönderdim. 2012'den şimdiye kadar bize bir haber gelmedi." dedi.

"ÇOK PERİŞAN DURUMDAYIZ"

Yaşadıkları bu musibetten sonra bir türlü işlerin rayında gitmediğini aktaran Alkanat, "Her gün bir yerdeyiz. Evimiz yıkıldıktan sonra İstanbul, Batman, Ziyaret ve Baykan gibi birçok yere taşınıp yerleştik ancak işimiz hiç yolunda gitmedi. Çocuklarımın psikolojisi bozulmuş durumdadır. Bu nedenle çocuklarım okula da gidemiyor. Çocuklar okula gitmedikleri için sosyal yardımlaşmanın hiçbir yardımından faydalanamıyoruz. Sosyal yardımlaşmadakiler durumumuzu bilmiyorlar, durumumuzu ne kadar anlatsak tamam deyip yardım yapacaklarını söylüyorlar. Biz döndükten sonra yardım yapmıyorlar. Çok perişan durumdayız." ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *