image

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 15 Ocak’ta netleşecek olan bütçe görüşmeleri öncesi Batman’da 500 yataklı hastanenin yapılması için STK, bürokrasi ve basınıyla 500 yataklı hastanenin bir an önce yapılması için kamuoyu oluşturmak istediklerini söylediler.

“Birden çok hasta aynı yatakta sağlık hizmeti alıyor”

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın yaptığı açıklamada son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanında hizmete açılan ve nitelikli sağlık hizmeti sunumu yapan kampüs tipi şehir hastaneleri yaygınlaşırken, Batman’da hala koğuş tipi ve bazen de birden çok hastanın aynı yatakta sağlık hizmeti almak zorunda kaldığını söyledi.

“Olağan durumda bile hastanelerimiz ihtiyaca cevap veremiyor”

 “Uzun zamandır Batman’ımızın gündeminde olan, 2019 yılı yatırım programında 200 yataklı olarak planlanan yeni Devlet Hastanesinin yatak kapasitesinin 500 yatağa çıkarılmasına yönelik çabalar, bugüne kadar ne yazık ki olumlu bir şekilde sonuçlanmamıştır.” diyen Yalçın, şu ifadeleri kullandı; “İlimiz başta deprem ve doğal afet yönünden (1. ve 2. Derece deprem kuşağı) riskli bir coğrafyada yer almaktadır. Olağan durumda bile hastanelerimiz (acil servis, ameliyathane, yoğun bakım, yataklı servisler vb.) ihtiyaca cevap vermezken olağanüstü bir durum ve afette sağlık hizmetinde ciddi sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Yine söz konusu hastane kapasite yetersizliği nedeniyle hastalar il dışına sevk edilmektedir. Ciddi orandaki bu sevkler gerek hastalar gerekse de ambulansta bulunan personeller için hayati tehlike riski arz etmektedir.”

“En önemli ihtiyaç 500 yataklı Eğitim-Araştırma Hastanesidir”

Yalçın açıklamasını şöyle sürdürdü; “Kamu yatak sayısı oranında, tıp fakültesi hastaneleri dikkate alındığında Türkiye’de son sırada yer alan ilimizin sağlık alanındaki en önemli ihtiyacı en az 500 yataklı bir Eğitim-Araştırma Hastanesidir. Kamu hastanelerinin başvuru yoğunluğundan dolup taştığı, koğuş tipi olmasına rağmen yatak doluluk oranlarının yüksekliği, Eğitim-Araştırma Hastanesi bünyesinde açılabilecek bazı branş ve ünitelerin eksikliğine bağlı olarak polikliniklerde uzun sürelere yayılan randevular ile il dışına yapılan sevkler, en önemlisi de 600 binin üzerindeki nüfusun varlığı en az 500 Yataklı ve Eğitim-Araştırma Hastanesi statüsünde bir projenin Batmanımız için vazgeçilmez ve ertelenemez bir ihtiyaç olduğunu, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere ilan ediyoruz.”

“Yetki ve etkisi olan herkese çağrıda bulunuyoruz”

Yetki ve etkisi bulunan herkese çağrıda bulunan Yalçın; “Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak Batmanımıza en az 500 yataklı bir Eğitim-Araştırma Hastanesi yapılması için yetkisi ve etkisi olan herkese çağrıda bulunuyor, bu çağrımızın karşılık bulması ve Batmanımıza bir Eğitim-Araştırma Hastanesi yapılmasına yönelik talebimizin takipçisi olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” Dedi. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *