image

Valilik bahçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bırakıldıktan sonra programa katılan tüm öğretmenlere görevli öğrenciler tarafından çiçekler verildi.

Buradaki törenden sonra görevi başında öldürülen öğretmenler için bir anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Batman Valiliği önünden başlayan yürüyüşe İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin yanı sıra bazı öğrenciler katıldı. Anma yürüyüşü Batman Öğretmen Evi’ne kadar sürdü.

Burada öğretmenler, idareciler, öğrenciler ve vatandaşların katılım sağladığı konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Öğretmen Evi bahçesinde tümü usta eğiticilerden oluşan Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi tarafından yapılan gösterinin ardından program son buldu.

Yürüyüşün ardından "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik bir program düzenledi.

İl Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programa Batman Valisi Hulusi Şahin, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi tarafından resim sergisi ile müzik dinletisi yapıldı.

Kutlama töreni mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Yenişehir Ortaokulu Öğretmeni Sibel Sarıbaşlı'nın konuşmasıyla başladı.  

Düzenlenen programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "2023 hedeflerimiz çerçevesinde milli ve manevi değerlerine bağlı medeniyet perspektifimizi özümsemiş geçmiş ile geleceği sentezleyerek yeni bir bakış acısı ortaya koyabilecek nesiller için azim ile çalışmaya devam edeceğiz. Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımını insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştireceğiz." dedi.

Kurtaran, "Çocuklarımızda verdiğimiz bilginin davranışa dönüşmesinde onlara rehberlik edeceğiz. Onlara düşünmeyi ve sorgulamayı öğretmeye devam edeceğiz. Farklı bakış acılarıyla bakabilen öğrendiklerini sorgulayabilen aklı hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller yetiştireceğiz. Her şeyin temeline insanı koyacak. Her öğrencimize bu ilke doğrultusunda yaklaşacağız. Çocuklarımızı medeniyet dinamiklerimizden aldığımız ilim ve irfan ile yoğurup geleceğe hazırlayacağız." ifadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *