image

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, öğretmenlerin sorun ve sıkıntılarına değindi. Öğretmenlerin sadece bir gün değil her gün hatırlanması ve değer görmesi gerektiğini ifade eden Çaplık, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığını, hayatını kaybeden öğretmenlere de Allah’tan rahmet dilediklerini söyledi.

Öğretmenlerin yetiştirilme tarzıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çaplık, hükümete çağrıda bulunarak öğretmenleri yetiştirme programının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlerin toplumun inanç ve hassasiyetlerine uygun yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Çaplık, “Aksi takdirde kimi yerlerde ortaya çıkan resimlere secde ettirme görüntüleri ve bunların öğretmen eliyle yaptırılmış olması hazin bir tablo olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

 “ÖĞRETMENLER BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLANMALI”

Öğretmenlere gereken değerin verilmesi gerektiğini vurgulayan Çaplık, “Öğretmenlerin sadece bir günde hatırlanmış olması elbette doğru bir davranış değildir. Şüphesiz toplumun inşacısı olan öğretmenlerin sadece bir gün ile anılmaları elbette icra ettikleri meslek itibarıyla örtüşmemektedir. Zira geleceğimizi inşa eden çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin sadece bir gün değil gerçekten her zaman hatırlanması ve gereken değerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

“3600 EK GÖSTERGE NETLİĞE KAVUŞMALI”

Öğretmenlerin çok sayıda sorunlarının olduğuna dikkat çeken Çaplık, “Özellikle maddi sıkıntılar hat safhadadır. Yetkililerden öğretmenlerin maddi sıkıntılarını çözmesini bekliyoruz. Özellikle 3600 Ek Göstergenin kesinlikle netliğe kavuşturularak bir an önce yürürlüğe konuşmasını bütün öğretmenler adına Eğitimciler Cemiyeti olarak talep ediyoruz.” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ ÖZENDİRİLMELİDİR”

Son dönemde öğretmenlere yönelik birtakım saldırıların artmasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Çaplık, konuşmasına şöyle devam etti: “Öğretmenlere yapılan saldırıların aslında öğretmenlik mesleğine, eğitim sistemine yapılan saldırılar olduğunu unutmamak lazım. Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığı ve saldırıya maruz kaldığı bu dönemde çocuklarımızın gereği gibi eğitilmesini öğretmenlerden beklemek de öğretmenlere yapılan bir haksızlık olarak durmaktadır. Öğretmenlik mesleği özendirilmelidir. Öğretmenlik mesleği herkes tarafından benimsenecek bir standarda yükseltilmelidir. Bu hususun da yetkililer tarafından gözden geçirilmesini talep etmekteyiz.”

“ÖĞRETMENLİK BİR PEYGAMBER MESLEĞİDİR”

Son zamanlarda öğretmenlik mesleğinin amaçsız bir şekilde icra edilmeye çalışıldığına işaret eden Çaplık, “Tabi ki öğretmenlerimizin yetiştirilme sürecinde bir takım problemlerin olduğunu da biliyoruz. Öğretmenlik bir peygamber mesleğidir. Peygamberlik mesleği olan öğretmenliğin de toplumun değerlerine, hassasiyetlerine, inancına, örfüne uygun bir şekilde bir formatta yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak son dönemlerde meydana gelen kimi icraatlar öğretmenlik mesleğinin vizyonsuz, amaçsız bir şekilde icra edildiğini üzülerek görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ YENİDEN PROGRAMLANMALI”

Öğretmenlerin toplumun inanç ve hassasiyetlerine uygun bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini belirten Çaplık, “Sistemin düzeltilmesi, toplumun hassasiyetleri doğrultusunda öğretmenlik mesleğinin yeniden programlandırılması ve öğretmen yetiştirilmesinin bu şekilde yeniden hedeflenmesi gerekmektedir. Zira toplumu inşa eden öğretmenlerin toplumun hassasiyetleri doğrultusunda bir vizyon ile yetiştirilmeleri, eğitilmeleri gerekir. İcraatları da bu hassasiyet doğrultusunda ortaya çıksın. Aksi takdirde kimi yerlerde ortaya çıkan resimlere secde ettirme görüntüleri ve bunların öğretmen eliyle yaptırılmış olması hazin bir tablo olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

“ÖĞRETMEN YETİŞTİRME PROGRAMLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Konuşmasının devamında Çaplık şunları söyledi: “Öğretmen yetiştirme programlarının gözden geçirilmesi elzemdir. Öğretmenlerin toplumun hassasiyetleri, inancı doğrultusunda yeniden eğitilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bütün yetkilileri bu talebi dikkate almaya ve bu doğrultuda yeniden programlar hazırlamaya, öğretmenlerimizi toplumumuzun istekleri doğrultusunda eğitmeye ve çocuklarımızı da öğretmenlerimizin eliyle inancımız doğrultusunda yeniden yetiştirmeye davet ediyoruz.”  İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *