image

Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, yazılı basın açıklamasıyla iş adamı Necat Nasıroğlu’nun evine yönelik bombalı saldırıyı kınadı.

 Argünağa, iş adamlarının Batman’a yatırıma yöneldikleri bir ortamda böyle bir saldırının düşündürücü olduğunu söyleyerek, “İki gün önce ülkemizin ve kentimizin tanınmış işadamı Fernas Şirketler topluluğunun sahibi Necat Nasıroğlu’nun Belde mahallesindeki konutuna kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bomba atılmıştır. En büyük tesellimiz nefretle kınadığımız saldırının ufak maddi hasarla sonuçlanmasıdır. İki yılı aşkın süredir sürdürülen Çözüm Süreci nedeniyle ülkemiz ve özellikle de bölgemizin girdiği barış iklimi gerçeği kamuoyunun malumudur. Duyarlı sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerimizin kalıcı ve onurlu bir barış için yaptıkları açıklamalar, gösterdikleri hassasiyet de bilinen bir gerçekliktir. Batman’ımızın geçmişteki kötü imajının silinmesi adına önemli gelişmelerin yaşandığı, duyarlı işadamlarımızın kentimize yatırım yapmaya başladıkları bir süreçte Necat Nasıroğlu’nun konutuna yönelik saldırı oldukça düşündürücüdür.” İfadelerini kullandı.

Çirkin saldırıyı mahkûm ediyoruz

 Batman’a yatırım yapan iş adamlarına saldırıyı, kimden gelirse gelsin kınadıklarını belirten Argünağa, “Batman’a yeni yatırımlar kazandıran ve bu yönlü açıklamaları basında yer alan işadamımız, bölgemizin olağanüstü hal ile yönetildiği en zorlu koşullarda bile kentimize yatırım yapan, üniversitelerde öğrenim gören binlerce öğrencimizin elinden tutan değerli bir şahsiyettir. MAZLUMDER olarak, en temel hak olan yaşam ve güvenlik ile mülkiyet hakkının korunması gerektiğini belirterek, saygın işadamımızın konutuna yönelik çirkin saldırıyı kabul edilemez bir hak ihlali olarak değerlendiriyoruz. Batman’a yatırım yapanlara yönelik saldırılar kimden gelirse gelsin, nefretle kınıyor, olayın ciddiyetle soruşturularak, saldırının fail veya faillerinin yakalanmasını talep ediyoruz. Doğrudan yaşam ve mülkiyet hakkına yönelik saldırılara Batman kamuoyunun tepkisiz kalmayarak, kent huzuruna sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz.”dedi. Haber merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *