image

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren uygulanmaya konulan ara tatil uygulaması 18-24 Kasım tarihleri arasında uygulanacak. Okulların bir hafta ara tatiline girecek olmasıyla birlikte öğrenci, öğretmen ve ailelerinin kara yolu ile seyahate çıkması bekleniyor.

Okulların 15 Kasım Cuma gününden itibaren bir hafta sürecek olan ara tatile girecek olmasıyla birlikte otogarlarda kısmen de olsa bir hareketlilik başladı.

Şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs firması yetkilileri, yakıt ve bilet fiyatları nedeniyle otogarlarda bir durgunluğun yaşandığını ve otobüslerin çoğu zaman boş ya da yarı dolu sefer yapmak zorunda kaldığını belirterek, bir haftalık ara tatilin kısmen de olsa seyahat ve turizm sektörüne katkı sağlayacağını söylediler.

Son zamanlarda yolcu sayısında ciddi bir düşüş olduğunu ve otobüslerin çoğu zaman az sayıdaki yolcu ile sefere çıktığını ve çoğu zaman ise bazı seferleri iptal etmek zorunda kaldıklarını dile getiren sektör temsilcileri, bir haftalık ara tatilden umutlu olduklarını ve bir hafta boyunca otobüs seferlerinin dolu olduğunu belirttiler. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *