image

 

 ‘51’inci Kütüphane Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, Türkiye’de kitap okuma oranının % 4.5 olduğunu söyledi.

Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından, 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası'nın 51’incisi, 30 Mart ve 5 Nisan tarihleri arasında Batman'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kütüphane Haftası kapsamında dün saat 10.00'da Yeni İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda bir konferans gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansa Batman Valisi Azmi Çelik, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan kütüphaneyi tanıtmaya yönelik slayt gösterimi ile devam eden programda, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

İnsanın gelişimi ve ilerlemesinde en fazla kitapların etkili olduğunu söyleyen Ilgar, “Her ne kadar teknoloji ilerlemiş olsa da teknoloji hiçbir zaman kitapların önüne geçemez.” diyerek, İl Halk Kütüphanesi'nin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Halkımız kitap okumuyor

Ilgar, “Yapılan araştırmalar ülkemizin kitap okuma konusunda çok başarılı olmadığımızı, diğer ülkelere göre çok gerilerde olduğumuzu göstermektedir. Ülkemizde dergi okuma oranı yüzde 4, kitap okuma oranı yüzde 4 buçuk, gazete okuma oranı yüzde 22, radyo dinleme yüzde 25 ve televizyon izleme oranı ise yüzde 94 olarak tespit edilmiştir. Japon’da yılda kişi başına düşen kitap okuma ortalaması 25, İsviçre’de 10, Fransa’da 7 kitap olurken Türkiye’de ortalama bir kişinin 10 yılda bir kitap okuduğu tespit edilmiştir.” dedi.

 

Programın sonunda Batman Valisi Çelik, kitap okuyarak dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verdi. Verilen ödüllerin ardından Yeni Kültür Merkezi kütüphanesine yeni gelen kitaplar sergisinin açılışı yapıldı. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *