image

 

Kobani bahane edilerek 35 ilde yapılan vandallıklarla gündeme gelen çözüm sürecinin geleceği ile ilgili Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin,  ulusal bir gazeteye çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

SDE Başkan Yardımcısı Şahin, "Çözüm süreci artık sadece bir hükümet politikası değil, bu süreç artık bir devlet meselesi haline gelmiştir. Ama HDP ve PKK, sürecin bu boyutunu ne yazık ki hala görmemekte ısrar ediyor. Bunların düşüncesi, `Devlet, bu süreçte nasıl olsa kararlı. Biz bu süreçte ne yaparsak yanımıza kâr kalacak` düşüncesi hakim." dedi. 

"PKK BÖLGEDE SÖYLEMSEL ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KAYBETTİ" 

Bölgede yaşanan provokasyonlarla PKK`nın, bölgede kamu kurumlarına, esnafa, HÜDA PAR`a saldırıları ve birçok ölümlere sebep olmasıyla söylemsel üstünlüğünü kaybettiğini aktaran Şahin, "PKK`nın bölgede yaptığı provokasyonlar sonucu büyük bir zarar aldığını görmekteyiz. PKK, bu provokasyonlarla bölge halkı üzerindeki söylemini de bir şekilde yitirmiş durumdadır. Ayrıca PKK, bugüne kadar bölgede hep mağdur rolünü oynuyordu. Bunlar, çözüm sürecinden önceki dönemlerde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da çıkan her olaylarda sürekli hükümeti suçluyordu. Bölge halkı da buna bir şekilde inandırılıyordu. Ama artık herkes ortadaki durumun farkındadır" diye konuştu. 

"KÜRT HALKIYLA HDP VE PKK ARASINDA KOPMA OLUŞTU" 

PKK, PYD, HDP`nin kendi etkin olduğu coğrafyada, kendisinin dışında hiçbir siyasi partinin ve hiçbir sivil toplum örgütünün zemin bulmasını istemediğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti: "Bu gruplar bölgeyi tek başına kendileri götürmek istiyorlar. PKK`nın böyle yapmasıyla bölgede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşamak isteyen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan sıkıntı yaşamayan Kürt vatandaşlar ile PKK ve HDP arasında duygusal bir kopuş yaşanmakta. " dedi.

Haber Merkezi


 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *