image

 

Batman’da ilk olarak Dünya Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı kornea nakli ameliyatı sonrası Op. Dr. Yalçın İŞCAN yaptığı açıklamada, “72 yaşındaki Koçer Çelik isimli hastanın sol gözde korneada enfeksiyona bağlı yarası olduğundan  gözü delinmek üzereyken kliniğimize başvurdu. Acil kornea nakli planlanarak GATA Göz bankasından kornea temin edildi. Son derece nitelikli bir işlem olan, Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan Kornea Nakli işlemini Batman’da ve merkezimizde başlattık.” Dedi.

Kornea Nakli hakkında bilgi veren İşcan, “ Kornea Nakli gözün en ön kısmındaki bozulmuş olan şeffaf tabakanın kadavradan alınan sağlıklı kornea ile değiştirilmesi operasyonudur.” Dedi.

Op.Dr. Yalçın İŞCAN; “Op. Dr. Mehmet Taş ile birlikte bugün ilk hastamıza nakil işlemini başarıyla yaptık. Meslek hayatımdaki en özel günlerimden birini yaşadım. Doğup büyüdüğüm şehir olan Batman'a bu hizmeti getirmiş olmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Değerli Hastane Yönetimimize ve ekip arkadaşlarıma çok kıymetli katkı ve emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim”, dedi. ŞEVKi ASLAN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *