image

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un sadece çalışan annelere destek verileceği hususunda yaptığı açıklamaya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, anneliğin dünyanın en eski mesleği olduğunu ancak toplum tarafından böyle görülmediğini ve anneliğin karşılığı bulunamayan tek meslek olduğunu söyledi.

"ANNELER ÇOCUKLARININ GELİŞİMİNİN HER MERHALESİNİ GÖZLEMLEMELİDİR"

Yarar, "Ev hanımlarının yaptığı işe değer biçilemez. Ev hanımlarına hak ettikleri değer verilmelidir. Şayet bu değer verilmez ise yaşayacağımız kayıp çok büyük olur. Ev hanımları hem çocuk yetiştirip hem de aile bütçesine katkıda bulunarak iktisat ve kanaati en güzel şekilde yaparlar. Çocuklar, gelişimlerinin her merhalesinde aileleri ve özellikle anneleri tarafından gözetilmelidirler." diye konuştu.

"EV KADINI AİLESİNİ VE ÇOCUKLARINI SAHİPLENDİĞİ İÇİN TOPLUMUN GELECEĞİNE YATIRIM YAPMIŞ OLUYOR"

Anne haricinde çocuk yetiştirip gelecek nesilleri hazırlamak gibi değerli bir görevi başka birinin üstlenmesinin mümkün olamayacağını söyleyen Yarar, "Kadının çalışması ile ilgili kavramların yeniden ele alınması gerekir. Ev hanımlığı da diğer meslekler kapsamında değerlendirilmelidir. Çünkü ev hanımları neredeyse hiç dinlenmeden çalışıyorlar. Buna rağmen işsiz gözüyle bakılıyor. Oysaki ev hanımlığı küçümsenecek bir iş değildir, aksine kültürel ve ekonomik açıdan diğer bütün mesleklerden çok daha önemlidir. Toplumsal açıdan baktığımız zaman, ailenin korunması, çocukların yetiştirilmesi toplumun geleceğinin inşa edilmesi açısından ev hanımları çok değerli bir iş yapmış oluyorlar. Bu nedenle bu işi yapanlara, yani ev hanımlarına ücretlerinin verilmesi, emeklerinin karşılığının ödenmesi, maaş bağlanması gerekir. Sonuçta ev kadını ailesini ve çocuklarını sahiplendiği için toplumun geleceğine yatırım yapmış oluyorlar." şeklinde konuştu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *