image

Peygamber Sevdalıları Cizre Şubesi tarafından dün yapılan Kutlu Doğum etkinliği coşkulu bir katılım ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Cizre Şubesi, her sene olduğu gibi bu senede peygamber efendimizin veladeti münasebeti ile kitlesel bir kutlama etkinliği düzenledi. Cizre’deki kutlu doğum etkinliğine Batman’dan da çok sayıda peygamber aşığı katılırken Cizre semaları tekbir ve salâvatlarla inledi. Okunan salâvatı şerifler (20 milyon)  ve hatimlerin açıklanmasının ardından Mevlit ve ilahilerin okunduğu etkinlikte Molla Abdulbari Çelik günün anlam ve önemine değinen Kürtçe bir konuşma yaptı.

Okunan ilahilerin ardından bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Beşir Şimşek Kürtçe bir konuşma yaptı. Konuşmasında Müslüman kürt halkının yegâne rehber ve önderinin peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (A.S.V.) olduğunu vurguladı. Zamanın zorba ve firavunlarına da değinen Molla Beşir Şimşek Hoca; “Bizler rehberimizi Muhammed olarak bilmek mecburiyetindeyiz çünkü onun gönderiliş amacı buydu. Her peygamber rehberlik amacıyla gönderilmiştir. Peygamber efendimiz de bu amaç doğrultusunda gönderilmiştir. Bizler peygamber efendimizden başkasını kendimize önder kabul edemeyiz. La ilahe illallah diyen Muhammed (s.a.v)’i kendine yegâne önder ve rehber kabul etmeye mecburdur…. Zamanın firavunları geçmiş firavunları geçti. Önceki firavunlar kadınları bebeleri öldürmez yakarak zorbalık göstermezdi. Ama zamanın firavunları çocukları kadınları öldürüyor. Vücutlarını yakarak öldürüyor. Kadınları çocukları öldürenler kalkmış kadın özgürlüğünden ve demokrasiden bahsediyor.” Dedi.

Binlerin katıldığı kutlu doğum etkinliği ulusal kanalarda canlı olarak yayınlanırken kitlesel kutlama etkinliği okunan duanın ardından son buldu. Haber merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *