image

 

 

 

ODTÜ’de siyer konferansı veren Siyer Araştırma Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım ve katılımcı öğrencilere saldıran zorba grupları kınayan Hür Der Batman Şubesi, zorbalara boyun eğmeyen Yıldırım ve dindar öğrencileri tebrik etti.

 

Başkent Ankara’da ODTÜ yerleşkesinde 25.03.2015 tarihinde Siyer programına katılan öğrencilere bazı gruplar tarafından yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla kınayan Hür Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, “Bıçaklı kişiler, programı sabote etmek ve programa katılanları korkutup yıldırmak kastıyla caminin çevresinde dolaşmış, akabinde programa katılanları takip etmiş, yalnız buldukları bir an da saldırıda bulunarak darp etmişlerdir. Saldırılar ertesi günde devam etmiş, programa katılan bir öğretim üyesi hastanelik edilmiştir. Ayrıca korkutup yıldırmak amacı ile yabancı öğrencilerle başörtülü öğrencilerde hedef alınmış, açık bir şekilde darp edilmişlerdir. Vandallığa varan bu insanlık dışı saldırıların hiç bir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir.” Dedi.

 

Üniversiteler zorba çapulcuların yeri olmamalı

 

Bilimsel araştırma merkezleri ve Akademik özgürlük alanları olan üniversitelerin düşünce ve fikir ortamının hür ve özgür bir şekilde konuşulup tartışılacağı mekanlar olması gerekirken eli bıçaklı, zorba ve baskıcı grupların düşüncelerini dikte edecekleri, çapulculuklarını sürdürecekleri, kendilerini tatmin edecekleri alanlar haline gelmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Yaman, “Baskıcı ve zorba grupların dindar gençleri Özgecan'ın katilleri ile özdeşleştirmeleri, İŞID ile yaftalamaları ve oluşturdukları algılar üzerinden dindar öğrencilere saldırmaları, zihinsel çarpıklıklarını ve barbarlıklarını ortaya koyma açısından önemlidir.” İfadelerini kullandı.

 

Direnen öğrencileri tebrik ediyoruz

 

 Yaman, “Bizler, HÜRDER olarak yapılan tüm baskı ve saldırılara rağmen hak sözü dinlemekten ve hakkın yanında yer almaktan çekinmeyen öğrencileri tebrik ve taktir ediyor, yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz. Ayrıca yapılan tüm baskılara rağmen programını çekinmeden sürdüren Siyer Araştırma Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım Bey'i kutluyor, göstermiş olduğu dirayetli duruşu nedeniyle de minnetlerimizi sunuyoruz.” Açıklamasında bulundu. Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *