image

Peygamber Sevdalıları Platformu yayımladığı yazılı bir basın açıklaması ile ODTÜ’de düzenlenen programa katılmak isteyen dindar öğrencilere yönelik yaşanan saldırıları sert bir dille kınadı.

Etkinliğin düzenlendiği caminin çevresinde bıçaklarla dolaşarak camiye gitmek isteyen ve aralarında başörtülü bayanların da bulunduğu öğrencilere saldıranlara yazılı olarak yayımladığı basın açıklaması ile tepki gösteren Peygamber Sevdalılar Platformu, yapılan bu saldırıların vandallık olduğunu belirterek, yapılan saldırılar sonucu biri yabancı uyruklu 3 öğrencinin darp edildiğini hatırlattı.

“Birkaç çetenin yaptıkları bu ahlaksızca ve alçakça girişim kabul edilemez”

Yapılan bu saldırıların tek sebebinin, Siyer Araştırmaları Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım Hocanın sohbetine karşı olan tahammülsüzlükten kaynaklandığı belirtilen açıklamada, “Bu zihniyet ile Dicle üniversitesinde Peygamber Efendimizin kutlu doğum programını engellemeye çalışan zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. Müslüman bir ülkede, inanç değerlerimize tahammül etmeyen marjinal birkaç çetenin, yaptıkları bu ahlaksızca ve alçakça girişim kabul edilemez. Bu ahlaksız ve din düşmanlarına verilecek en iyi cevap ve tepki Müslümanların kardeşlik duyguları içerisinde bilinçli hareket etmeleridir.” ifadeleri ile yapılan saldırı çok sert bir dille kınandı. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *