image

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Okul Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle birlikte Hafızlık Projesi”  okulu olan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” uygulamasına başladı.

Proje ve uygulama esaslarını yerinde inceleyen İl Mili Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN ve Din Öğretimi Şube Müdürü Abdulvahap HINÇ hafız öğrencilerle ilgilenip proje hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Ayrıca her öğrenciye kitap hediye etti.

Daha sonra öğrencilere kısa bir konuşma yapan Kurtaran; "Sevgili çocuklar yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla sizlerde temel eğitimin ikinci kademesine başladınız, temel eğitiminizin yanı sıra her insana nasip olmayan hafızlık eğitimi de alacaksınız. Hafızlık eğitimi zihninizin daha fazla çalışmasına katkı sağlayacağından akademik derslerinizde de daha çok başarı sağlayacaksınız. Çünkü insan zihni okumayla gelişir bilgiyle beslenir. Başarınızı daha çok arttırmanız içinde derslerinize çok çalışıp bol bol kitap okumalısınız, eğitim hayatınızda ve yeni başladığınız hafızlık eğitiminde hepinize başarılar diliyorum" dedi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu  Müdürü Hasan Keskin; “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Kapsamında 15 Temmuz Şehitleri İHO ailesi olarak bu projeyi yürütmekle gurur ve mutluluk duymaktayız.” Dedi. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *