image

İmam Hatip Proje Okulları, fen ve sosyal bilimler programını da uyguluyor. Bu sayede öğrencilerin bilgi beceri ve yeteneklerini geliştirebilme imkânı bulduklarına dikkat çeken Batman Zeynelbey İmam Hatip Lisesi Müdürü Cengiz Acar, imam hatip lisesi öğrencilerinin medeniyetin inşası için fen ve pozitif ilimlerle uğraşırken bir yandan da sağlam kaynaklardan dinlerini öğrendiklerini ifade etti.

"HALKIMIZ İMAM HATİP OKULLARINA ÇOK CİDDİ BİR TEVECCÜH GÖSTERİYOR"

Halktan çok ciddi bir teveccüh gördüklerini ifade eden Acar," Biliyorsunuz ki imam hatip okulları daha önceleri kat sayı problemi ile karşılaştı. Bu okullardan mezun olanlar, sadece belirli alanlara gidebiliyordu. Ancak günümüzde imam hatip fen ve sosyal bilimler programı uygulanan okullarda okuyanlar istediği her alana gidebiliyor. Eczacılık, öğretmenlik, mühendislik gibi alanlara gidebiliyorlar.” diye konuştu.

"İMAM HATİPLİLER SAĞLAM KAYNAKLARDAN DİNLERİNİ ÖĞRENMEKTEDİRLER"

Kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüveni yüksek, kültür ve medeniyet mirasımızın farkında nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Acar, “İmam hatip okullarına neden bu kadar ilgi var? Öğrencilerimiz bu okullarda medeniyetini, kültürünü, ahlakını, sağlam kaynaklardan dinini öğreniyor. Bununla beraber de öğrencilerimiz diyor ki ben doktor, mühendis, öğretmen olmak istiyorum. Biz de bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Halkımız da bunu görüyor. Proje uygulayan memleketimizin diğer illerindeki imam hatip okulları ciddi meyveler veriyor.  Halkımız bu nedenle imam hatip okullarına büyük bir teveccüh gösteriyor.” dedi.

 “AHİRETİMİZİ VE İSTİKBALİMİZİ DÜŞÜNMEMİZ İCAP ETMEKTEDİR”

"Bir yandan dünyamız için çalışırken diğer yandan da ahiretimizi ve istikbalimizi düşünmemiz icap etmektedir.” diyen Acar, bu düşüncede öğrenciler yetiştirme arzusunda olduklarını kaydetti.

Acar, “Biz Resulullah'ın şu ifadesini unutmuyoruz, “Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın.” İşte biz, bu düşüncede olan insanlar yetiştirmek arzusundayız. Aynı zamanda Peygamber Efendimizin tabiriyle, ‘dünya ahiretin tarlasıdır.’ Biz dünyadan vaz geçemeyiz. İnsanlık için, adalet için, bunu yapmak zorundayız. Siirt halkına ve özellikle velilerimize şu çağrıda bulunmak istiyorum, ‘İnsan, bilmediğini ya yanlış bilir ya da bilmediğinden korkar.’ Biz halkımızı okulumuza davet ediyoruz. İmam hatip okulları noktasında kafasında bir soru işareti olan, 'tamam ben öğrencimi göndereceğim de öğretmen kadrosu nasıldır, öğrenciler nasıl vakit geçiriyor, fen laboratuvarı var mı? diye düşünen velilerimiz varsa, lütfen bize gelsinler bir çayımızı içsinler. Okulumuzun başarılarını, vizyonunu anlatalım.” Dedi. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *