image

Açık kalp ameliyatına giren hastaların en çok rahatsız oldukları konulardan biri göğüs kemiklerinin diğer adıyla iman tahtalarının kesilmesidir. Ancak çoğu hastanın gözünü korkutan bu ameliyat artık göğüs kemiği kesilmeden de gerçekleştirilebiliyor. Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyo Vasküler Cerrahi Servisinde yapılan bu operasyon ile Batman’da bir ilk gerçekleştirilmiş oldu.

HASTANIN SAĞLIĞINA KAVUŞMASI BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ

Başarılı operasyona ilişkin Op. Dr. Mehmet Karaçalılar şöyle dedi, “50 yaşındaki hastamız Sabriye Oğuz çocukluğunda geçirmiş olduğu bir ateşli hastalık sonucu kalp kapakçıklarından birinde romatizmal hastalık gelişmiş. Zaman içerisinde bu kalp kapakçığı kireçlenip daralmış ve görev yapamaz hale gelmiş. Hatta zaman zaman bu kapakçık kan pıhtısı üretip beyin damarlarını tıkayıp kısmi felçlere sebep olmuş. Açık kalp ameliyatlarında ameliyat sonrasında kuvvetli öksürük ve yan yatma sonucu göğüs kemiğinde oynamalar ve ayrılmalar olabildiğinden dolayı bu tür sorunları düzeltmek için tekrar ve daha tehlikeli bir ameliyat yapmak gerekebiliyor. Meme altından yapılan kapak değişimi yâda tamir ameliyatlarında bu durum gerçekleşmiyor. Ameliyat sonrası hastalar solunum ve öksürük egzersizleri yaparken yastık kullanmıyor ve ortalama bir ay sırtüstü yatma zorunluluğundan kurtulup istedikleri pozisyonda yatabiliyorlar. Böylece iyileşme süresi kısalıyor. Hastalar ortalama iki gün daha erken taburcu olabiliyor. Hastamız ameliyattan daha doğrusu göğüs kemiğinin kesilmesinden korktuğu için operasyonu sürekli ertelemiş. Hastaya meme altından ve asla görünmeyecek küçük bir kesi ile kapak operasyonunu gerçekleştirebileceğimizi söylediğimizde operasyonu kabul etti. Op.Dr. Mehmet Coşkun ile birlikte operasyonu  sağ meme  altından küçük bir kesi ile  sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Hastanın sağlığına kavuşması bizi çok mutlu etti”

DÖRT DEFA KALP KRİZİ GEÇİRDİM

Başarılı ameliyat neticesinde sağlığına kavuşan Sabriye Oğuz sevincini şu sözlerle paylaştı, “50 yaşındayım çocukluğumda ateşli bir hastalık sonucu kalp kapakçıklarımda romatizmal bir rahatsızlık yaşadım. Sonraki yıllarımda da hastalık bir türlü peşimi bırakmadı. İki kez felç, dört defa da kalp krizi geçirdim. Birçok defalar yoğun bakımda yattım ve ölümlerden döndüm. Birçok hastaneye gittim ama ameliyatım çok riskli olduğundan yanaşan olmadı, sonra Batman Bölge Devlet Hastanesine geldim. Burada ameliyatların başarıyla yapıldığını duymuştum. Ameliyatım başarıyla gerçekleştirildi. Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *