image

İlçe Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan kasap, market, pastane ve fırınlarda gıda denetimi gerçekleştirdi. Kontrol ekibi, işletmelerdeki gıda maddelerinin son kullanma tarihleri ve temizliği, işletmede hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, üretim, depolama, dinlendirme, gramaj, paketlenme ve etiketlemede özenli davranıp davranılmadığı, çalışanların sağlık raporları ve iş kıyafetleri gibi birçok konuda denetim gerçekleştirdi.

Vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi için yapılan denetimlerin arttırıldığını kaydeden İlçe müdürü Hasan Uras ,"Gıda satan işletmelerdeki denetimlere diğerlerine oranla daha fazla önem göstererek, olası olumsuzlukların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Eksikleri olan işletmelere uyarılarının yapıldığını ,Halkımızın sağlığı için, gıda ile ilgili tüm işletmelerde ani denetimler yapmaya devam edeceğiz" dedi.                                     

AMBALAJSIZ ÜRÜN UYARISI

Denetimlerin tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için etkin bir şekilde devam etmekte olduğunu belirten URAS "Tüketicilerin de güvenilir gıda için, etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmektedir. Gıda güvenirliliği herkesin hakkı ve sorumluluğudur. Bu nedenle tüketicilerin de herhangi bir olumsuzluk durumunda 174 Alo Gıda Hattı'na bildirimde bulunmaları gıda güvenliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir" diye konuştu. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *