image

Şer güçlerin evlilik, aile, ahlak gibi konularda Müslümanlara karşı büyük bir savaş başlattıkları uyarısında bulunan Şimşek, “Müslümanların ifsadı için çalışan şer güçlerin ahlaksızlığı yaymak için evliliğin önüne setler çekmek, aileleri dağıtmak istediğini görüyoruz. Aynı zamanda ahlaksızlıkların da önünü açarak gençlerin oralara yönelmesini istiyorlar. Bu aslında bir savaştır. Bir toplumun yok edilmesi kavgasıdır. Ama Müslümanlar bunun farkına varamıyor. Dolayısıyla Müslümanlar bunun farkına varmalı. Bunun şer güçlerin bir oyunu olduğunu görürlerse ona göre hareket ederler.” dedi.

Şer güçlerin projelerine karşı gençlerin evliliklerini kolaylaştırıp aile kurumuna sahip çıkmak gerektiğini söyleyen Şimşek, “ “Evliliğin, fertlerin dinin korunması, neslin devamı ve toplumun ıslahı gibi önemli hikmetleri vardır. Peygamber Efendimizin ‘Evlilikle dinin yarısını kazınırsınız’ ve ‘üç şeyin vakti geldiğinde geciktirmeyin: Cenaze hazır olduğunda defnedilmesi, namaz vakti girdiğinde namazın kılınması ve evlilik yaşa gelen gençlerin evlendirilmesi’ bunun gibi birçok çağrısı vardır.” İfadelerini kullandı.

AİLELER AHLAKSIZLIKLA MÜCADELE ETMELİ

Ahlaksızlığa karşı mücadele etmek için ailelere tavsiyelerde bulunan Molla Beşir Şimşek, “Bu tehlikeden hem toplumu, hem aileyi, hem de fertleri kurtarmanın çaresi helal yolların olabildiğince açılması ve kolaylaştırılmasıdır. Maalesef özellikle kızlarımızın anne-babaları çeyiz, altın, düğün masrafları gibi birçok sebebi o kadar çok ağırlaştırıyor ki evliliğin önüne geçiyorlar. Şer güçlerin yapmak istediğini biz de bu kuralları koyarak kolaylaştırıyoruz. Biz anne-baba olarak çocuklarımızın geleceği için çalıştığımızı söylüyoruz fakat bunları da yaparak onların hem dünya hem de ahiret saadetlerinin önüne geçmiş oluyoruz. Onları aslında büyük bir tehlikenin içine atmış alıyoruz. Bütün bu tehlikeler varken bu bilinçsizlikten vazgeçmeliyiz.” şeklinde konuştu.

EVLİLİKLERE TİCARET GÖZÜYLE BAKMAK YIKIM GETİRİR

‘Evliliğe son zamanlarda bir ticaret gözüyle bakılıyor’ tespitinde bulunan Şimşek şöyle devam etti: “Evlilik İslami bir husustur. Maneviyattan uzak evlilikler yapıldığını görüyoruz. Evlendirilecek kız, bir talebi geldiğinde sorduğu ilk sorular; ‘evin var mı?’, ‘Araban var mı?’, ‘Ne kadar maaş alıyorsun?’ gibi sorular olmamalı. Ebeveynler de bu gibi sorularla ilgileniyor. ‘Bu gencin ahlakı nasıl?’, ‘Dindar mıdır?’, ‘Eşine nasıl davranır?’, gibi sorular ise maalesef ikinci plan da tutuluyor. Hem kızlarımız hem erkeklerimiz güzellik, iş, ev gibi maddeleri maneviyattan önde tutuyor. Manevi kısmının ihmal edildiği bir evlilik ise kısa süre içerisinde kavga, ekonomik sorunlar, saygısızlık gibi nedenlerden dolayı boşanmaya kadar gidiyor. Aile gibi mukaddes bir kurum oluşturalım derken boşanma gibi toplumu sarsan bir felakete doğru sürüklenmiş oluyoruz. Her şeyden önce evliliği maneviyat üzerine bina edilmeli. Gençlerin bunu dikkate alması gerekiyor. Anne-babalar da çocukları bu konuda bilinçlendirmeli ve buna göre hareket etmelidirler.”

“EVLİLİKLERİ KOLAYLAŞTIRARAK YAYGINLAŞTIRMALIYIZ”

Artan düğün masraflarına da değinen Beşir Şimşek, “Anne-babalar ahlaki yozlaşmayı göz önünde bulundurarak çocuklarının düğünlerini geciktirdikleri her gün çocuklarının ahiretlerinin tehlike altında olduğunun bilincinde hareket etmesi lazım. Hiçbir maddi karşılık çocukların imanından daha değerli değildir. Düğün, altın, çeyiz gibi sebeplere takılıp kalmamak gerekiyor. Bu işi kolaylaştırmak gerekiyor. Düğünlerimizin de İslami bir çerçevede yapılmasına özen göstermemiz gerekiyor. Evliliğin temellerini haramların işlendiği bir düğünle atmayalım. Bu yüzden bütün işlerimizde olduğu gibi İslami bir çerçevede bir düğün yapmaya dikkat edip bunun yaygınlaşmasını sağlamalıyız. Evlilikleri, kolaylaştırarak yaygınlaştırmalıyız. Aksi takdirde aileyi korumakta zorlanırız.” ifadelerini kullandı. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *