image

İl Özel İdaresinde düzenlenen törene; Vali Hulusi ŞAHİN, Kozluk Kaymakamı Osman BİLİCİ, Gercüş Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ ve Beşiri Kaymakam Vekili ve Hasankeyf Kaymakamı Haluk KOÇ, İl Genel Meclisi Başkanı Abdulvahap AKBAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, kamu kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile il genel meclisi üyeleri katıldı. 

Törende; Vali Hulusi ŞAHİN, İl Genel Meclisi Başkanı Abdulvahap AKBAŞ ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER birer konuşma yaptılar. 
Törende bir konuşma yapan Vali, İl Özel İdaresi tarafından İlimize yapmış olduğu hizmetlere değinerek, “İl Özel İdaresi sadece belediye sınırları dışındaki yerel hizmetler olarak tanımlamak doğru değil. Bakanlıklarımızın çoğu hizmetleri İl Özel İdaresi kanalı ile yürütülüyor. İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlara gücümüz oranında destek sağlıyoruz.  Bu da genel idare hizmetlerinin İlimizde daha iyi yürütülmesinin yolunu açıyor. İl Özel İdaresi hizmetlerinden sadece köy yolları, altyapı, içme suyu gibi hizmetlerini saymak küçük bir parçasını saymak demektir.  Örneğin Hasankeyf’teki turizm faaliyetleri, Balpınar beldesindeki seraları, Sason’daki çilek yetiştiriciliğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İlimizdeki tüm faaliyetlerinin yanı sıra kültür ve sporu da İl Özel İdaresi destekliyor” diye konuştu.

“PORTATİF HAVUZ ALIMI YAPACAĞIZ” 

İl Özel İdaresinin destekleri ile İlimizde gençlerimizin ve çocuklarımızın serinleme ihtiyacını gidermek için portatif havuz alımı yapacaklarını ifade eden Valimiz, “Bu yazı çocuklarımızın güvenli ortamlarda serinleyebilecekleri ve yüzme öğrenebilecekleri imkanları sunacağız. Bunun yanında orta vadeli de çalışma yapacağız, ekonomik ömrünü tamamlamış açık havuzu yeniden inşa ederek halkımızın hizmetine sunacağız. Tüm bu hizmetleri; İl Genel Meclisi ile birlikte uyum içerisinde çalışarak gerçekleştiriyoruz. Batmanımıza hizmet noktasında hiçbir konu bu bizim işimiz değil deme lüksünde olmadan çalışıyoruz. Biz kamu hizmetlerini bir vücudun organları gibi görüyoruz. Bir uyum içinde olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından, Sason, Kozluk ve Beşiri ilçelerine tahsis edilen iş makinaları ilçe kaymakamlarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen hizmet araçlarının anahtarları Valimiz tarafından kurum yöneticilerine teslim edildi.  MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *