image

 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” açıklamasına tepki gösterdi.

Hüda Par İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” açıklaması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geçtiğimiz Pazar günü "Balıkesir Ekonomi Ödülleri 2015" töreninde yaptığı konuşmada, Kürt sorunu diye bir sorun olmadığını şu sözlerle ifade etti: ''Hala bakıyorsunuz varsa, yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu, artık böyle bir şey yok. Biz 2005'te, Diyarbakır konuşmamda bunu açıkladım. Ne dedim? Bu ülkede her etnik unsurun kendine has sorunları var…”

KÜRT SORUNU YOKTUR DEMEKLE KÜRT SORUNU KALKMAZ

Salı günü Kars’ta, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada ise açıklamasını tevil edercesine; "Burada bir kez daha ifade ediyorum: Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır…” dedi.

 

Doğru açıklamasında, “Cumhurbaşkanının bu açıklamaları tam anlamıyla bir fecaattir. Yüzyıldan fazla bir zamandır ortada olan Kürt sorunu “yok” demekle ortadan kalkacak bir mesele değildir. Çözüm sürecinin konuşulduğu ve gündemde olduğu bir zamanda böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Çözüm süreci adı altında başlatılan girişimler bile bu sorunun varlığını ispatlamaktadır” ifadelerini kullandı.

KÜRT SORUNUNUN ORTADAN KALKMASI İÇİN GEREKENLER

Kürt sorunun ortadan kalkması isteniyorsa 7-8 Mart tarihlerinde Diyarbakır’da 3 bin 500 STK adına 600 delegenin katıldığı, “Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı”nda ortaya konulan görüşler ve 28 maddeden oluşan sonuç bildirgesinin acilen uygulanması gerektiğini belirten Doğru, “Özellikle eğitim sistemindeki tekçi zihniyetin ortadan kaldırılması, Kürt manevi liderleri olan Şeyh Said’in, Üstad Bediüzzaman ve Seyyid Rıza’nın  mezar yerlerinin belirlenip iade-i itibarlarının verilmesi ve cumhuriyetin kuruluşundan beri Zilan Deresi Katliamı, Dersim Katliamı  ve devletin işlediği diğer tüm zulümlerden dolayı en üst telden özür dilenmelidir. Kürt medreselerine resmi statü verilip önlerindeki tüm engellerin kaldırılması ve Anadilde eğitiminin başlatılması, devletin asli iki unsurundan biri olan Kürtlerin dili ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi gerekir. Bu maddeler ivedilikle uygulanmalıdır” şeklinde konuştu. Şeyhmus Toprak

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *