image

Başarıyla gerçekleştirilen ameliyata ilişkin Op.Dr.Ümit Alakuş şöyle dedi: “Hastamız bize kanama, kabızlık ve Rektumda (kalınbağırsağın son kısmı) kitle ile başvurdu. Yaptığımız incelemelerde 3. Evre alt rektum kanseri teşhisi koyduk. Kendisi ile hastalığın seyri ve yapılması gerekenler konusunda fikir birliğine vardık. Daha önce de kadın hastalıkları kanseri nedeni ile iki kez ameliyat olmuş ve radyoterapi almıştı, bu yapılacak ameliyatı güçleştiren bir faktördü. En büyük endişelerinden biri haklı olarak bağırsakların torbaya alınması konusu idi. Alt Rektum kanserlerinde aşağı yerleşimde hastamızın kaygısı haklı olmakla birlikte günümüzde çoğunda makatı koruyabildiğimizi anlattık. Hastamızın güncel bilgiler ışığında önce Kemoterapi ve Radyoterapi almasını sağlayarak kanser dokusunu küçülttük. Takiben Genel Cerrahi Uzmanları Op.Dr. Vedat Deniz ve Op. Dr. Güneş Tekten’in de katılımı ile başarılı bir ameliyatla kanserli dokunun tamamını makatı korumayı başararak gerçekleştirdik, geçici olarak bağırsakları torbaya aldık. Sonrasında onkoloji tedavisini aldı ve kontrollerinde kanser saptamadık.”

Tedavi sürecini anlatan Alakuş, “Hastamızın bağırsaklarını 30 dakika süren bir ameliyatla tekrar içeri aldık ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Yaklaşık 6-7 ay süren bu süreç sonrasında hastamızın ve hastane ekibinin gayreti ile kanserden kurtulmuş oldu. Kalın bağırsak ( Kolon ve Rektum) kanserinde hastalarımızın erken dönemde bizlere başvurması tedavide en önemli faktörlerden birisidir. 50 yaş üzerinde şikayeti olmasa bile bireylerin kolon kanseri taramalarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır, ancak geç fark edilse bile hastalıkla mücadele edebileceğimiz yöntemler mevcuttur.” dedi.

KANSERDEN KURTULDUĞUM İÇİN MUTLUYUM

Kanserden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Cahide Y.  ise şunu söyledi, “7 ay önce hastalığımı öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı. Öncesinde de zaten kadın hastalıklarından dolayı kanser olmuş ve kemoterapi almıştım. Bu son durumu atlatamam sanıyordum. Çok şükür şimdi çok iyiyim. Doktorlarımdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” ŞEVKİ ASLAN 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *