image

 

Ev ve okul dışında vakitlerini camide geçiren gençler, yaşıtlarına önemli tavsiyelerde bulunarak, Ramazan ayının her açıdan bir fırsat ayı olduğunu, iyi bir Müslüman olunması için hayatın her alanının bir Ramazan gibi geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Gerek Ramazan'da gerekse de diğer zamanlarda vakitlerini camide geçirdiklerini belirten gençler, Kur'an ayı olan Ramazan ayının, her açıdan bir fırsat ayı olduğunu, dolayısıyla bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

Cami gençlerinden Cahit Buyankara, vakitlerinin büyük bir kısmını camide geçirdiğini belirterek,  " Anadolu Lisesi'nde okuyorum lise 2'ci sınıftayım. Tabii Ramazan ayı bereket ayıdır,  Kur'an ayıdır. Kur'an; bu ayda, Kadir Gecesi'nde indirildi. Tabii biz camiye Kur'an'ı okumaya geldik, Kur'an'ı hayatımıza geçirmeye geldik.  Ramazan'da oruç tutarak ibadetlerimizi yerine getirerek bu mübarek Ramazan ayını değerlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

 "RAMAZAN AYINI İBADETLE GEÇİRMEMİZ LAZIM"

Buyankara, şunları söyledi: "Bu ayda arkadaşlarımızla beraber ikindi namazını camide kılıyoruz.  Sabahleyin zaten okul var, okula gidiyoruz. Öğlen namazını okul mescidinde kılıyoruz. Okuldan çıktıktan sonra hemen Ulu Cami'ye geliyoruz. İstiyoruz ki yaşıtlarımız, genç arkadaşlarımız da gelsinler, Kur'an'ı okuyup kendi hayatlarına tatbik etsinler. Oruç tutmak, sadece aç kalmak değildir. Oruç tutmak, tüm ibadetleri yerine getirmek demektir.  Orucu yatarak geçirenler var. Aksine bu ayı yatmakla değil; ibadetle, Allah'a kulluk görevini yerine getirmekle, namaz kılmak ve oruç tutmakla geçirmeliyiz."

"RAMAZAN AYI FIRSAT AYIDIR"

'Asıl oruç, tüm kötülüklerden arınmak demektir' diyen Buyankara, "Okulda, çarşıda, her nerde olursak olalım kendimize bir çeki düzen verip, kötü sözlerden uzak durmalıyız. Ramazan ayı bizim için büyük bir fırsattır. Nasıl okul derslerini aksatmayıp okula gidiyoruz,  camiyi de aksatmamalıyız. Ramazan büyük bir berekettir. Ramazan ayı boyunca gerek teravih namazını gerekse diğer namazları camide kılmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"HER ANIMIZI RAMAZAN GİBİ GEÇİRMEMİZ LAZIM"

Vaktini, okul ve ev dışında camide değerlendirmeye çalıştığını ifade eden İbrahim Ethem de "Lise 3'te okuyorum. Ramazan ayı bereket ayıdır, Kur'an ayıdır, 11 ayın sultanıdır. Ramazan ayında Kur'an okumakla birlikte kötü sözlerden sakınmamız da gerekiyor. Her zaman Ramazan ayındaymışız gibi davranmamız gerekiyor. Ramazan ayı sadece kendimizi aç tutmak değildir. Oruç insanın nefsini her açıdan terbiye etmesidir." dedi.

"RAMAZAN PAYLAŞMA AYIDIR"

Ramazanın paylaşma ayı olduğuna dikkat çeken Ethem, şunları söyledi: "Ramazan ayı paylaşmadır.  Birçok şeyimizi kardeşimizle paylaşmamız gerekiyor. Ramazan ayı aynı zamanda bereket ayıdır. Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.' diye buyuruyor. Dolayısıyla paylaşmamız gerekiyor. Kardeşlerimize yardımcı olalım.  Maddi durumu olmayanlara yardımcı olalım. Ramazan ayında sadece yaşlıların ibadet etmesi gerekmez, gençlerin de aynı şekilde ibadet etmesi gerekir. Gençlerin camiye gelmeleri, Kur'an bilmeyenlerin öğrenmesi, ya da dinlemesi fayda sağlayacaktır."

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *