image

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftar programında İstanbul'daki esnaf ve sanatkârlarla bir araya geldi.

Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 200 binin üzerinde üyesi olan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile bağlı 148 meslek kuruluşunun başlı başına bir ekonomik dev olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günümüz şartlarına uygun yeni bir esnaf ve sanatkârlar kanununu çıkardıklarını, sıkıntıya düşen esnafların borçlarını defalarca yapılandırdıklarını, emeklilik sonrası işine devam eden esnaf ve sanatkârın destek primi ödemelerini kaldırarak emekli maaşlarında yüzde 10'luk ilave bir artış sağladıklarını anlattı.

"SÜREYİ UZATABİLİRİZ"

Esnaf ve sanatkârlara sigorta primi, sağlık hizmetlerinden yararlanma şartlarında kolaylık, istihdam desteği sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticari olarak kullanılan araçların yenilenebilmesi için ÖTV'yi sıfırlamıştık. Gerekirse önümüzdeki ay sonunda biten bu uygulamanın süresini de uzatabiliriz." açıklamasında bulundu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *