image

Bugün İslam ümmeti olarak, İslam coğrafyası olarak maalesef tarihte hiç olmadığı kadar Allah’ın razı olmadığı bir atmosferde nefes alıp, verildiğini belirten İmamoğlu, Ramazanı fırsat bilerek yeniden uyanışa geçilmesi gerektiğini söyledi.

“UYANMANIN ZAMANI FAZLADAN GELDİ VE HATTA GEÇİYOR”

İmamoğlu, “Bugün İslam ümmeti olarak, İslam coğrafyası olarak, Müslümanlar olarak, maalesef tarihte hiç olmadığı kadar Allah’ın razı olmadığı bir atmosferde nefes alıp veriyoruz. Yani yaşadığımız hayattan Allah razı değil. Nitekim Allah (Cella Cellaluhu), ‘Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.’ buyuruyor. Dolayısıyla dünya hayatında Allah’a hakkıyla kulluk için var olan bizlerin, Allah’ın razı olmadığı bir atmosferde yaşayıp, nefes alıp veriyor olması, Allah’ın razı olduğu bir durum değil. Dolayısıyla uyanmanın zamanı fazladan geldi ve hatta geçiyor. Uyumakta olan, öldü zannedilen ama uyanan İslam ümmetini, yeni de uyanışa geçmesinin vakti fazlasıyla geldi hatta geçiyor.” dedi.

“BİZ İZZETİ İSLAM’DAN BAŞKA BİR YERDE ARAYACAK OLURSAK, ALLAH BİZE UYANIŞI NASİP ETMEYECEKTİR”

İzzetin yegâne kaynağının İslam olduğunu dile getiren İmamoğlu, izzeti İslam’dan başka yerlerde arayanların zillete mahkûm olacaklarını vurguladı. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *