image

 

Batman’ın Beşiri ilçesinde faaliyet yürüten Hizmet-Der, Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. 

Umut Kervanı Yardım Platformuna üye derneklerden Beşiri Hizmet-Der Başkanı Adnan Önder, 16 Mart 1988'de yaşanan Halepçe Katliamı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Önder,  açıklamasında Halepçe katliamının dünya tarihine bir kara leke olarak geçtiğini belirterek, "Dünya tarihine kara bir leke olarak geçen 20. Yüzyılda tüm insani değerlere karşı geliştirilen en korkunç vahşetinin bugün 27.'inci yıldönümünü yaşıyoruz. 16 Mart 1988'de Irak'ın Halepçe Kentinde savunmasız, sahipsiz Müslüman Kürt halkına, kimyasal, siyanür gazlardan oluşan bombalar yağdırıldı. Bu saldırı sonucunda çocuk, yaşlı genç demeden 6 binin üzerinde Müslüman Kürt vatandaşımız hayatını kaybetti. Yapılan bu saldırı ile insanlık bir kez daha ayaklar altına alındı. Dünyada bir kez daha insanlık suçu işlendi." dedi.

16 MART KARA BİR TARİH

16 Mart 1988 tarihinin kara bir tarih olduğunu ifade eden Önder, “Bugün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve 20. Yüzyılda tüm insani ve İslami değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 26’ncı yıl dönümüdür. 16 Mart 1988 günü, Halepçe’nin kimyasal gazlarla saldırıya uğradığı ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği kara bir tarihtir. Bu saldırı sonucunda çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 6 bin 357 kişi zehirlenerek ya da yanarak katledilmiş, 14 bin 765 kişi ağır yaralanmıştır. Günümüze kadar 43 bin 753 kişi şehit düşmüş,  61 bin 200 kişi sakat kalmıştır. İnsanlığın gördüğü en büyük soykırımlardan biri olan bu vahşete uluslararası kurum ve kuruluşlar sessiz kalarak insanlık vicdanında  sağır, kör ve dilsiz olduklarını ve bu vahşete sessiz kalmakla suça ortak olduklarını ispatlamışlardır.” ifadelerini kullandı.

MISIR DİKTASINA DA KINAMA

 

Önder, Halepçe’yi andıkları bu günlerde Mısır'ın başkenti Kahire'deki Cunta Mahkemesinin ellerindeki binlerce Müslümanın kanı kurumadan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarını "terör örgütleri listesine" almasını da eleştirerek Filistinli direnişçilerden terörist diye bahsederek gayri meşruluğunu meşrulaştırılamayacağını belirtti. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *