image

Batman Üniversitesi’nin engelli personelleri, engelli personel çocukları, engelli öğrencileri ile Mavi Dicle Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi engelli bireyleri ve aileleri, STK Temsilcileri, Üniversite personeli, öğrencilerinin katıldığı programda Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, tüm engellilerin engelliler haftasını kutlayarak, engellileri Üniversitede ağırlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Programda konuşma yapan Rektör Durmuş, engelliliğin, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun olmadığını belirterek “Sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu söyledi.

“Her birimizin her an engelli olabileceğimiz bilincinden hareketle Üniversitemizin engelli dostu bir üniversite olması için çalışıyoruz.” Diyen  Rektör Durmuş, “Bugün engelli kardeşlerimle birlikte olmaktan, onlarla birlikte zaman geçirmekten ve onları mutlu olduğunu görmekten büyük mutluluk duydum. Engelleri aşmanın tek yolu sevgidir ve paylaştıkça büyür.” dedi.

Engellilerin sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşmaları için onlara fırsat yaratılması gerektiğini açıklayan Rektör Durmuş, “Tüm milletimizin bunun farkında olarak duyarlı olmaları çok önemlidir. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin Engelliler Haftası’nı tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.

Batı Raman Kampüsü’nde halay çeken, yüzleri boyanan, fidan diken ve uçurtma uçuran engelli misafirler, Merkez Kampüs’te tasavvuf müziği dinledi, iftar açtı ve hediyeler aldı.   Etkinliklerle moral bulan engelli misafirler kampüsten mutlu olarak ayrıldı.

Merkez kampüste engelli bireyler ve ailelerini onuruna iftar yemeği veren Rektör Durmuş,  iftar programından sonra engelli misafirlerine çeşitli hediyeler vererek onları uğurladı. MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *