image

                   

 

 Halepçe katliamının yıldönümü münasebetiyle Ak Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında Halepçe’nin hafızalardan silinmemesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, “  16 Mart 198’ de Irak Kürdistan’ında tarihte eşine az rastlanacak bir katliam ve soykırım gerçekleştirilmiştir. Irak hava kuvvetlerine ait uçaklar halepçe kenti üzerine kimyasal bombalar yağdırarak, 7 bin civarında sivil ve masum insanın zehirlenerek öldürülmesine neden olmuştur. Akabinde Enfal Harekâtı denen harekat ile Müslüman Kürtlere yönelik yapılan katliamlar sonucu 182.000 insan hayatını kaybetmiş milyonlarca insan yerinden yurdundan edilmiş, on binlercesi sakat kalmış ve büyük bir kısmı açlıkla karşı karşıya bırakılmıştır. Bu acıların hafızada en çok yer edineni kuşkusuz Halepçe olayıdır.”denildi.

 Katliamın kınandığı açıklamada, “Hepimizin, planlayıcılarını nefretle kınadığımız ve telin ettiğimiz, hepimizin hatıralarında taze tuttuğu ve unutulması mümkün olmayan Halepçe katliamı, insanoğlunun ne kadar vahşileşebileceğinin göstergesidir. Bugün vesilesi ile Halepçe katliamını ve düzenleyicilerini ve orta doğu coğrafyasında ve İslam âleminin her yanında gerçekleşen katliamları telin ettiğimizi, nefretle kınadığımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”  İfadeleri kullanıldı. Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *