image

 

Dünya Mustazaflar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Batman’da “Mazlumların Rabbine Haykırış ve Halepçe” konulu konferans düzenlendi. Bayan ve erkeklere yönelik iki seans şeklinde düzenlenen konferansta duygu dolu anlar yaşandı.

 “Dünya Mustazaflar Haftası” nedeniyle Hira-Der ve Hür-Der tarafından iki seans şeklinde düzenlenen “Mazlumların Rabbine Haykırış ve Halepçe” konulu konferans ilk seansı bayanlar için yapıldı.

Konferans, Alyans Düğün Salonunda saat 13.00’te Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansta konuşan Hira-Der Üyesi Zehra Çiftçi,  “Dünya Mustazaflar Haftası dolayısıyla tüm dünya Mustazaf ve mazlumlarını Batman’dan selamlıyoruz. Özellikle İslami mücadelesinden dolayı işgal, zülüm altında, zindanda ve mülteci kaplarında zülüm gören yurtlarından çıkarılan tüm bunlara rağmen mücadelelerine taviz vermeden yollarına devam eden tüm mustazafları tekrardan selamlıyoruz." dedi.

6-8 Ekimde Camiler İçindekilerle Beraber Yakılmak İstendi

6-8 Ekim olaylarına da değinen Çiftçi şunları söyledi: “6-8 Ekim'de vahşilikte sınır tanımayan çeteler yaktılar, yıktılar ve katlettiler. Diyarbakır’da Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler Moğollar gibi yakıp yıktılar. İslam’dan uzaklaştırılmak bir neslin vahşilikte ve insanlıktan çıkmada ne kadar ileri seviyeye ulaşabileceklerini gösterdiler. Bu barbarca saldırıların ardından camiler, Kur’an Kursları içindekilerle yakılmak istendi.”

Şehit Hasan’ın Annesi Katılımcıları Ağlattı

Dünyada ve bölgede yaşanan zulümlerin hazırlanan Kütçe sinevizyonla devam eden programda, 6-8 Ekim olaylarında PKK tarafından vahşice katledilen Hasan Gökgüz'in annesi Mehtap Gökgüz kısa bir konuşma yaptı. Yaşanan vahşeti anltan Gökgüz'ün konuşması sırasından katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Konferans seslendirilen şiirlerin ardından Eğitimci- Yazar Fehmi Kaplan’ın yaptığı konuşmayla devam etti.

Dünyanın her yerinde Müslümanlar katlediliyor

Erkeklere yönelik aynı binada saat 19.00’da düzenlenen ikinci programda dünyanın her yerinde Müslümanların katledildiğine dikkat çekildi.

Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Batmanlıların yoğun ilgi gösterdiği programa HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru ve partililer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğlu, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi İl Başkanı Yusuf Özdemir, Alimler ve Medreseler Birliği Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bölgenin önde gelen kanaat önderleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 

Muhammed Arasan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Hira-Der Başkanı M. Ali Rüzgâr yaptı. 

 

Sadece Müslüman Oldukları İçin Katledildiler

Açılış konuşmasının ardından program, dünya mazlumlarını ve ayrıca 6-8 Ekim saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını gösteren sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra Türkçe konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan, dünya mazlumlarını konu alan bir konuşma yaptı.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgileriyle devam eden programda Kürtçe bir konuşma yapan Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Müslümanların yaşadıkları coğrafyalarda Halepçe katliamları gibi katliamların yaşandığını belirterek, sadece Müslüman oldukları, Allah yolunda oldukları için Müslümanların vahşice katledildiklerini söyledi.

Siyer Sınavında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere plaket ve ödüllerinin verilmesinin ardından program, yapılan dua ile son buldu.  Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *