image

 

Batman’da bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu Baro Başkanları, tüm toplumsal kesimlerin temel hak ve hürriyetlerini güvence altına alacak yeni bir Anayasa yapılması gerektiğini belirtti.

Batman’da toplanan Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kars-Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van baro başkanları ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, gündemdeki toplumsal, hukuki ve siyasal meselelere ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

ÇÖZÜM SÜRECİ GÜNÜ BİRLİK HESAPLARA KURBAN EDİLMEMELİ

Barolar adına bildiriyi Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim, okudu. Çözüm sürecinin günübirlik siyasi hesaplara kurban edilmemesi yönündeki genel toplumsal kabulun, iç güvenlik paketinin çıkarılması ile zedelendiğini savunan Sevim, iç güvenlik paketinin bir kısmının Meclis’ten çekilmesi yeterli olmadığını, paketin tamamının çekilmesi gerektiğini belirtti.

Sevim, “Genel seçimlerin yapılması ile birlikte oluşacak yeni Meclis, çözüm sürecini başarıya ulaştıracak ve tüm toplumsal kesimlerin beklentilerine cevap olabilecek yeni bir anayasa yapımına hızla başlamalıdır. Bu bağlamda tüm toplumsal kesimlerin temel hak ve hürriyetlerini güvence altına alacak yeni bir Anayasaya ihtiyaç olduğu bir kez daha vurgulanmıştır.” dedi.

HASTA TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER SERBEST KALMALI

Sevim, ayrıca yaşam hakları devletin güvencesi altında olan hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması-infazının ertelenmesi gibi bir dizi idari pratikle bile çözülebilecek bir meselenin çözümünün ertelenmemesi çağrısında bulundu.

 

Ortak açıklamada, siyasi partilerin, seçim sürecinde örgütlenme, propaganda faaliyetlerini kamusal bir baskıya maruz kalmadan yürütmesinin; bu bağlamda halk iradesinin sandığa tam olarak yansıması için demokratik ve adil bir seçim dönemi geçirilmesinin önemine dikkat çekildi. Şeyhmus Toprak

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *