image

Geçmiş zamandan bu yana şehir içi ulaşıma yönelik imarın yapılmamasından dolayı Batman’da trafik sorunun bir türlü giderilemediğini belirten Yaşar, “Batman’da mutlaka Turgut Özal Bulvarı gibi en azından 2 veya 3 tane daha cadde olması lazım ki trafik rahatlasın.” dedi.

Batman’da en büyük sorunlardan birinin de otopark sorunu olduğuna dikkat çeken Yaşar, “Batman’daki araç sayısının yoğunluğundan dolayı çok büyük bir park sorunu var. Ana caddelerle beraber ara sokaklarda bile büyük park sorunu var. Yerel yönetim mutlak surette bir çözüm bulması gerekir.” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİM TRAFİK SORUNUNA YÖNELİK ARAYIŞ İÇİNDE OLMALI”

Sorunların çözüm için belediyenin ve yerel şehir mühendislerinin herhangi bir çözüm arayışında olmadığını söyleyen Yaşar, şunları söyledi:

“Yerel yönetimin trafik sorununa ilişkin çözüm arayışı içinde olduğuna dair herhangi bir şey görmedik. Belediyede yeni bir seçim olduğu için Belediye Başkanıyla bu konularla ilgili daha bir diyaloğumuz olmamıştır. Kendimize göre projelerimizi belediyeye sunacağız. Batman halkı bu sorunu hak etmemiştir. Mutlaka ulaşım için yolların yapılması ve park sorunu çözülmesi gerekir. Batman bölgemizin en modern şehirlerinden bir tanesidir. Buna rağmen maalesef park için insanlarımız sıkıntı yaşıyor.”

“TRAFİK HAYATTIR”

Okullarda öğrencilere trafik kurallarının çok fazla anlatılmadığını söyleyen Yaşar, “Son 4 yıldır okullardaki bu eğitimden vazgeçildi. Bu konuyu hem Millî Eğitim hem de Valilik nezdinde soracağız. Trafik hayattır. Eğitimle başlar eğitimle biter. Trafik insanın doğumundan başlar ölümüne kadar devam eder. Bunun için okullarda mutlaka eğitimin olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“OKUL SERVİSLERİYLE İLGİLİ DENETİMLER YAPILMALI”

Okul servislerinin trafikteki yerinin çok önemli olduğunu dile getiren Yaşar, “Okul servisleriyle ilgili denetimler yapılması lazım. Okul servisleriyle ilgili en büyük eksiğimiz denetimlerdir. Okul servisleri bir ailenin çocuğunu teslim ettiği yerdir. Bunun için okul servisleri çocukların hayatı için gayret ve çaba göstermesi gerekir. Bazı okul servislerinin kurallara uymaması bizi üzüyor. Üzücü olayların olmaması için kurumların denetimini sıklıkla yapmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *