image

 

Batman’da Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS), 82 binada ve 3 bin 500 görevliyle yapıldı. Sınava, rekor başvuruyla 23 binden fazla aday katıldı.

YGS'ye girecek öğrenciler, aileleriyle girecekleri sınav  yerlerinde  bir saat  önce hazır oldular. Öğrenciler sınava alınırken ailelerde okul önlerinde Kur’an okuyup dualar ettiler.

Din Kültürü öğretmenliği için sınava girdiğini belirten öğrencilerden Hüseyin Karabulut, “2011 senesinde de ben sınava girmiştim. Şuan Dicle ilahiyat 2’nci sınıfta okuyorum. İkinci öğretim okumam sebebiyle tekrar sınava başvurdum.  Birinci öğretime geçmek için bugün yine sınava giriyorum. Herkeste heyecan var. Daha önce sınava girmiş olmak heyecanı düşürmüyor.” şeklinde konuştu.

 

Yıllarca çocuğunu bu dereceye kadar okuttuğunu söyleyen öğrenci verilerinden Salih Kurt, “Çocuklarımızı ilkokuldan, lise ve bu dereceye gelene kadar uğraş verdik. İnşallah bu sınavı da başarıyla bitirir üniversiteyi de bitirir. Allah kimsenin çabalarını boşa harcamasın ve bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *