image

Tarım Bakanlığınca, her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştirilmekte ve belirlenen temaya dikkat çekilmekte.  2019 yılında gerçekleştirilecek kamp programının teması "Sıfır Atık" olarak belirlendi.

Bu kapsamda Batman İl Müdürlüğü tarafından ilimizde 3 günlük kamp programı düzenlendi. Düzenlenen kamp programına, TPAO 100. Yıl İlkokulunda eğitim gören 4. Sınıf öğrencisi 30 çocuk katıldı.

Kamp Programının 1. Gününde; TPAO 100. Yıl İlkokulunda eğitim gören 30 öğrenciye "Sıfır Atık" konusunda çevre bilinci oluşturmak için tişört ve şapka dağıtımı yapıldı.

Kamp Programının 2. Gününde; Batman 10. Km'de bulunan çiftçi eğitim merkezine, İl Müdürü Nurettin KIYAS'ın da katılım sağladığı bir piknik düzenlendi. Öğrenciler tarafından, Çiftçi Eğitim Merkezimizin bahçesine çam fidanları dikildi.

Kamp Programının 3. Gününde; Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli, Çevre Mühendisi Ramazan Alphan tarafından öğrencilere "Çevre ve Sıfır Atık" konulu slayt şeklinde bir sunum yapıldı. İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca Güneykent Mahallesinde bulunan DEM-PLAS  Atık Ayrıştırma-Dönüştürme ve Depolama Tesisi ziyaret edildi. ŞEVKİ ASLAN    

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *