image

Her yıl yapılan ve gelenek haline gelen kermes bu sene de yapıldı. İHH İnsani Yardım Vakfının düzenlediği muhtaç ve yetim aileleri yararına kermesin açılışı yapıldı. Yaşam hastanesi önündeki boş arazide yapılan kermese Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin ve bazı STK temsilcileri katıldı. Kermes hakkında bilgilendirmelerde bulunan İHH Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya, kermesin 3 gün süreceğini ve yardım etmek isteyen vatandaşların kendi yemek ve eşyalarını da getirebileceğini belirtti.

“KERMESE RAĞBET VAR”

Kermese rağbetin iyi olduğunu belirten Kaya, “Malumunuz gelenek haline gelmiş, her yıl düzenlemiş olduğumuz muhtaçlar yararına kermesimizi bu sene de düzenliyoruz. 26-27-28 Nisan tarihleri arasında 3 gün faal olacak kermesimizi Yaşam Hastanesi önünde bulunan boş arazide yapacağız. Kermesimizden gelen gelirleri yetim, muhtaç aileler ve dernek yararına kullanmak üzere buradan gelen geliri değerlendireceğiz inşallah. Batman halkımız kermesimize yemek, hediyelik eşya benzeri ürünler getiriyorlar hayırlarına, onlardan elde edilen gelirler ile hayır sahipleri bağış yapmış oluyorlar.” İfadelerini kullandı.

“YABANCI ÖĞRENCİLER ÜLKELERİNİ TANITIYOR”

Açıklamalarının devamında Kaya, “Ayrıca İHH’ya bağlı olarak Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF),  Yemen, Çat, Sudan ve Somali’den gelen öğrenciler kendi ülkelerinin tanıtımını yaparak ülkemizdeki muhtaç yabancı öğrenciler adına çalışıyorlar. İnşallah kermesimiz hayırlara vesile olur diyoruz.” Şeklinde konuştu. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *