image

 

14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle kitlesel basın açıklamasında bulunan Sağlık-Sen Batman Şubesi, Sağlık Bakanlığının uygulamalarına sert eleştirilerde bulundu.      

 Sağlık-Sen Batman Şubesi 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla dün Bölge Hastanesi önünde kitlesel basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı Sağlık-Sen Şube Başkanı Zahir Seven yaptı.

Sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramında hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Seven,“ Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Sayın Başbakanı yanılttığı ortadadır.Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir. Biz sağlık çalışanları;  yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz.” İfadelerini kullandı. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *