image

 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun, yazılı basın açıklaması yaparak ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Dursun açıklamasının başında, “14 Mart 1827’de 2.Mahmut döneminde hekimbaşı Mustafa Behcet’in önerisiyle ilk cerraha(ameliyathane)nin kurulması, ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart ‘Tıp Bayramı’ olarak kutlanmaktadır” şeklinde hatırlatmada bulundu.

TIP İNSANLIĞA HİZMET ETMELİ

Sağlık sektörü ve tıp ilminin insanlara hizmet amacıyla kullanılması gerektiğine dikkat çeken Dursun, “Allah'ın kendilerine nimet olarak verdiği tıp ilmini insanların daha mutlu daha sağlıklı bir yaşam sürmesine hizmet için kullanan başta tabipler ve sağlık çalışanları ‘önce insan’ anlayışıyla hareket ederek günümüz dünyasında herkesin kaliteli bir sağlık hizmetinden faydalanabilmesini şiar edinmiş ve bunu taşımış olduğu sorumluluğun bilincinde olması öncelikli koşuludur. Bununla birlikte insan sağlığının korunması, hastaların sağlığına kavuşması ve sağlık sorunlarının giderilmesi için sağlık çalışanlarının göstermiş olduğu çaba ve gayretlerini takdirle karşılıyoruz” dedi.

İNSAN SAĞLIĞINI KORUMAK MUKADDESTİR

Dursun mesajının devamında, “Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerimde "‘Kimde (bir kişinin hayatını kurtarmak suretiyle) yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibi olur’ ayeti kerimesinin vermiş olduğu mesaj ile insan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden olduğu inancıyla daha sağlıklı toplum için fedekârca hizmet eden doktorlarımızın, hemşirelerimizin, ebelerimizin hasta bakıcılarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın ‘14 Mart Tıp Bayramını’ gönülden kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *