image

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye yönetimine HDP geçecek. Yeni yönetimin hizmette geri adım atmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, hizmetin kayyuma göre daha fazla icra edilmesi gerektiğini aktardılar. Konu ile ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, belediyelerin ne rant yeri olduğunu nede ideolojik hizmet aracı olduğunu belirterek, hizmet yapıldığı sürece belediyeleri destekleyeceklerini söylediler. Vatandaş, halkın seçtiği başkanın memleketine daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini vurguladı.

“İDEOLOJİK DÜŞÜNCELER BİR KENARA BIRAKILMALI”

Belediyelerin ideolojik düşünceler ile hareket etmemesi gerektiğini belirten Hüseyin Değer, “Yeni yönetimden beklentilerimiz kayyumun yaptığı çalışmaları göz önünde bulundurup, bunlardan daha iyi bir hizmet anlayışı sergilemelerini bekleriz. Mademki bu halka hizmet için talip oldular, ideoloji düşüncelerini bir kenara bırakıp, halkımıza en iyi nasıl hizmet edebiliriz düşüncesinde olmaları gerekir. Belediye hizmet yeridir, bizler o makamın hakkını kim veriyorsa onu desteklememiz lazım halk olarak. Halk madem onları seçti onlarda bu durumu değerlendirip, fırsat bilip kendi halkı için çalışarak hizmet etmeleri lazım. Yapılan çalışmalar yarıda bırakılmasın, kayyumdan daha fazla çalışmaları gerekiyor çünkü kendi memleketleri için çalışacaklar.” İfadelerini kullandı.

“HİZMET EDİLİRSE KAYYUMA GEREK KALMAZ”

Hizmet edildiği takdirde kayyuma ihtiyaç olmayacağını belirten Sabri Salman, “Belediye yönetimi kim kazandıysa ilk önce hayırlı olsun diyoruz. Fakat hizmet bilinci en ön olanda olması lazım, ideoloji ikinci planda durmalı. Tabi ki buradaki halk bu yönetimi hizmete göre seçmedi, ideolojiyi göz önünde bulundurup seçti ama HDP bunu değiştirmeli. Yani oylarını hizmete bağlamalı, insanların onlara düşünce için değil de yaptıkları hizmet için oy vermelerini sağlamalı. Ben bir vatandaş olarak hizmet olduktan sonra kim gelirse gelsin desteklerim fakat hizmet olmadığı takdirde kayyum atanmasını da desteklerim. Hizmet edilirse kayyuma gerek kalmaz zaten.” Şeklinde konuştu.

“KAYYUMDAN DAHA İYİ ÇALIŞMALARI GEREKİYOR”

Yeni belediye yönetiminin kayyumdan daha fazla çalışması gerektiğini aktaran Ahmet Ahmetoğlu, “Yeni belediye yönetiminin seçimden önceki kayyumdan daha fazla çalışması gerekiyor. Kayyum Batman’ı gerçekten bir yerlere getirdi biz bunun farkındayız. Temennimiz odur ki şuan mevcut belediye yani HDP inşallah bundan daha iyi işler başarır. Halka yani bizlere kim hizmet ederse sırtı yere gelmez. İdeolojik hizmet değil, gerçekten halka adaletli bir hizmet sunulmalı.” Dedi.

AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *