image

 

Her sene kutlanan Kütüphaneler Haftası ilimizde de bir dizi etkinlikle sürüyor. Bunlardan biri de kitap sergisi. Sergiye gelen her yaş grubundan kitap dostu vatandaş bu tür etkinliklerin sevindirici olduğunu, kitap okuma kültürüne katkı sağladığını belirtti. Batmanlı yazarların kitaplarının da sergilendiği sergiyle ilgili vatandaşlar duygularını paylaştı.

Sergiyi dolaşan Ceylan Tanık adlı vatandaş bu tür etkinlikleri memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayarak, tüm Batmanlıları sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Abdullah Gazioğlu adlı diğer bir kitapsever ise, “ Güzel, faydalı bir sergi. Bakıyorum büyük küçük herkes geliyor. Özellikle küçük kardeşlerimizin gelip kitaplara ilgi göstermesi sevindirici bir gelişme. Okullardan da gelen öğrencileri görüyorum. Okuyup öğrenmemiz lazım. Kitap olmadan bilgi, bilinç olmaz. Bu tür sergilerin varlığı okumaya ilgiyi artırıyor.” Dedi.

Abdullah Seyid adlı vatandaş da kitaplara ilgi duyduğu için sergiye geldiğini belirtti. Seyid, “Bu tür sergilerin faydalarının çok olduğuna inanıyorum. Batman gelişmekte olan bir şehir… Ancak ne yazık ki okuma konusunda geri, yeterli seviyede değil. Bilgi ve kitap olmazsa sağlıklı bir gelişme olmaz. Bu anlamda kitap sergilerinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Gençlerimiz, çocuklarımız mutlaka okumalı. Öğrenmeli, araştırmacı beyinlere sahip olmalı.” İfadelerini kullandı.

Ülkemizde okuma oranının düşük olduğunu belirten Fatih Üzlük adlı vatandaş da, “ Televizyon izleme oranı ne yazık ki çok daha fazla. Ülkemizde günlük kitap okuma saatleri yok denilecek kadar azken her gün saatlerce televizyon izliyoruz. Bu durum üzüntü verici… Kütüphane haftalarının kutlanması, kitap sergilerinin açılması kitaba ve okumaya olan ilgiyi artırması açısından faydalı.” Dedi.

Kitap sergisini gezen Nure Aydın adlı bayan da özellikle öğretmenlerin öğrencilerini bu tür sergilerle buluşturmaları için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi. Öğretmenlerin öğrencilerine bu bilinci vermeleri gerektiğini belirten Aydın, gençlerin sürekli kütüphanelerle buluşturulması gerektiğine vurgu yaptı. Öğrencilerin, gençlerin özellikle faydalı kitaplar okumaları, kendilerini bu anlamda geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Aydın bu tür sergilere olan memnuniyetini belirtti. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *