image


Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda 55. Kütüphane Haftası kutlamalarına dair bir etkinlik düzenlendi. Kitabın yaşamımızdaki önemine ilişkin slayt gösteriminin yapıldığı programa Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. 

Yapılan konuşmalarda bilgi toplumu olma hedefinde kitap okumanın anlam ve önemine değinilirken, kitaba ve bilgiye ilgiyi artırmak ve teşvik etmek amacıyla İl Halk Kütüphanesi tarafından kayıtlı okurlar arasında son bir yıl içinde “En Çok Kitap Okuyanlara” ödülleri Vali Hulusi Şahin tarafından verildi. | 

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Alapala, Batman’da bulunan kitap sayısının 500 bini geçtiğini ve kitap okur sayısının yıl içerisinde 500 bin dolaylarında olduğunu ifade ederek yıl boyunca sınavlara hazırlanan kişilere soru çözüm hizmetinin verildiğini dile getirdi. 

Alapala, “Bilgiye ulaşmayı bilgisayar ve internet aracılığıyla da yapabiliriz ama aynı tadı alamayız. Çünkü dijital ortamda, güzel kokan kitap sayfaları ve kitap sayfalarını çevirmenin hazzı yoktur. Kütüphanelerden içeri girdiğinizde, renkli, bilgi dolu bir dünyanın kapılarını aralarsınız. Elimize aldığımız bir kitabın sayfaları arasında güzel bir yolculuğa çıkarız. Mutlaka sizi bir köşede sessizce bekleyen bir kitap vardır, kütüphanelerde. Aradığınızı, ilgi duyduğunuzu bulun ve kitapla ilk buluşmayı gerçekleştirin. Her kitap ayrı bir dünyadır. Yeter ki içine girmeyi bilelim.  Kiminde bizi bilge biri karşılar; kiminde devlerle, perilerle dolu masallar dünyası içine çeker bizi, görmediğimiz uzak ülkeler bizimdir artık. Okuduğumuz kitaplarla, büyülü uzun bir seyahate çıkarız. Çocukluğumuzun ana bilgi kaynakları olan ansiklopediler, bizim kuşağın kütüphaneyle tanışmasını sağlamıştır. Kitaplarla ve kütüphaneyle çocukluğumda tanıştığım ve şimdi de bir kütüphane çalışanı olduğum için kendimi şanslı sayıyorum.” İfadelerini kullandı.

Batman Her Yerde Okuyor kampanyasına da değinen Alapala, “Valimizin de destekleyerek devam ettirdiği “ Batman Her Yerde Okuyor ” kampanyası ile amaçlanan da; halkımızın, özellikle de gençlerimiz ile çocuklarımızın kitap okuyarak, bilgi ve kültürlerini artırmaları, toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olmalarının sağlanmasıdır. Ayrıca çok kitap okuyanların sınavlarda daha başarılı oldukları da bilimsel bir gerçektir. “ dedi.

Hafta boyunca devam edecek olan Kütüphane Haftası dolayısıyla yeni gelen kitaplarından oluşan kitap sergisi açılırken, kütüphaneye gelen kitaplar kitapseverlerin beğenisine sunuldu. AHMET KÖLGE

 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *