image

 

Habertürk’e açıklamalarda bulunan Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, silahsızlanma konusunda devletin Hizbullah’la da görüşmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz’ın açıklamalarıyla ilgili kendisine ulaştığımız Hüda Par genel başkan yardımcısı İsa Aydın, Batman Rehber Gazetesine yaptığı değerlendirmede Yılmaz’ın değerlendirmelerine benzer değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet yetkilileri ve HDP heyetinin ortak basın toplantısıyla yapılan silah bırakma kararı için PKK'nın kongresini toplaması çağrısı, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde halkı heyecanlandırdı. Ancak endişeler de yok değil... 

Barışa giden yolda belki de en korkutan süreç olan 6-7 Ekim olaylarının taraflarından Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Habertürk'e hem çağrıyı değerlendirdi hem de endişelerini dile getirdi. Şiddetle bir şey halledilemez. Çatışmasızlığı her halükarda olumlu karşılıyoruz diyen Yılmaz, Hizbullah’ın silah bırakmadığını, şiddet konuşuluyorsa devletin Hizbullah’la da görüşmesi gerektiğini ifade etti.

Çatışmasızlığı desteklediklerini ifade etse de endişelerini dile getiren Hüseyin Yılmaz, “Amasız yapamıyoruz, çünkü yılların pratiği var ortada. Devlet sürekli güvenlikçi politikalarla yaklaşmış olaya, örgüt de sürekli kendi çıkar ve hâkimiyet alanını arttırma amacıyla bu tip süreçleri kullanmış” ifadelerini kullandı.

HİZBULLAH TAMAMEN SİLAHI BIRAKTIM DEMİYOR

Şiddet konuşulacaksa, silah bırakılması görüşülecekse sadece PKK ile olmayacağını ifade eden Hüseyin Yılmaz,  “Bu bölgede bir de Hizbullah var. Devlet, Hizbullah’la da görüşsün. Hizbullah tamamen silahı bıraktım demiyor. Silah kullanmaya ara verdim diyor. O zaman şartlar gereği silah kullandım, şu anda şartlar gereği silah kullanmaya gerek duymuyorum, normal kendimi ifade ediyorum diyor. Ama şartlar bozulduğunda Hizbullah’ın silaha dönmeyeceğinin garantisi yok. O zaman Hizbullah’ın silaha dönmemesi için devletin onunla da görüşmesi lazım.” dedi.

BATMAN REHBER’E KONUŞAN AYDIN: DEVLET TÜM SİLAHLI GRUPLARLA KONUŞMALI

 

Devletin Hizbullah’la görüşmesi konusunda görüşlerine başvurduğumuz Hüda Par Genel Başkanı İsa Aydın, devletin tüm silahlı gruplarla görüşmesi gerektiğini söyledi. Aydın, “ Devlet PKK ile görüşüyorsa Hizbullah’la da görüşmeli. Sayın Yılmaz’ın da söylediği gibi Hizbullah şimdilik silahı bırakmış durumda. Umarız böyle devam eder. Ama Hizbullah, silahı tamamen bıraktığını söylemiyor. Devlet silah bırakma konusunda Hizbullah’ı da muhatap almak zorunda.” İfadelerini kullandı. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *