image

10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle açıklama yapan Batman BARO ’su, Türkiye’de yargı sisteminin ideolojik, siyasi her türlü baskı ve etkiden uzak olması gerektiğini söyledi.
BARO tarafından yapılan açıklamada, “Yargı kurumları içinde kümelenmiş ideolojik saplantıları olan, FETÖ ve benzeri oluşumların, toplum vicdanında açtığı yaralar, halen varlığını devam ettirmektedir. 28 Şubat sürecinde mağdur olmuş vatandaşlara yeniden yargılama yolunun açılmaması, kamuoyunda taş atan çocuklar diye bilinen davaların yürütülme şekli, Bilim insanları ve akademisyenlere yönelik yürütülen yargı süreçlerindeki katı ve statükocu yaklaşımlar hukuka ve adalete olan güveni ciddi bir şekilde sarsmaktadır. Türkiye’de yargı sistemi; ideolojik, siyasi her türlü baskı ve etkiden uzak olmalıdır. Temel hak ve hürriyetleri koruyup kollayan, tek gayesi ülkede adaleti tesis etmek yargının asli görevi olduğu unutulmamalıdır. Bu bağlamda; kişi hürriyetine yönelik yapılan ve etkisi halen devam eden ihlallerin derhal sonlandırılması gerektiğini açıkça vurguluyoruz.” İfadeleri kullanıldı.    
HAKLAR VE ÖZGÜRLÜKLER GÖSTERMELİK OLMAMALI
Açıklamanın devamında, “Hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar ve yasal düzenlemeler, göstermelik olarak değil hak ve özgürlüklerin tüm insanların ihtiyacı ve demokrasinin bir gereği olduğu için yapılmalıdır. Bu açıdan özgürlük–güvenlik ikilemi yaratılarak mevcut hak ve özgürlüklerden asla taviz verilmemelidir.” Denildi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *