image

Vali Şahin yaptığı açıklamada, “ Öğretmenlik mesleği, ülkemizde saygınlığı en yüksek mesleklerin başında gelmektedir. Bizlerin en kıymetli varlığı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve onları yarınlara hazırlayan öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır.” Dedi. 
Açıklamanın devamında, “Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü, en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır. Ülke olarak zengin bir medeniyet birikimini temsil eden, genç ve dinamik nüfusa sahip, geleceğe dair iddiaları olan ülkemizin hedeflerine ulaşması açısından büyük bir cevhere sahibiz. Bu cevheri 2023 Eğitim Vizyonu ışığında işleyerek en kısa zamanda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak temel hedefimizdir. Uzun soluklu bir çalışmayı gerektiren bu hedeflere ulaşmak için bizler de öğretmenlerimize her türlü desteği sunmaktayız. Böylece 2023 Eğitim Vizyonu’ndaki çalışmalarla Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açılacak ve bunun öncüleri de öğretmenlerimiz olacaktır.” İfadelerini kullandı. 
 Öğretmenlere tavsiyede bulunan Vali Şahin, “Yeni ve büyük Türkiye’nin inşası yolunda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı: milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven; insan haklarına saygılı, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip; milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı destekleyen bireyler olarak yetiştirme gayesiyle çalışan öğretmenlerimize minnettarız.” Dedi. 
 Vali Şahin son olarak şunları söyledi: “Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmek amacıyla yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapan, sahip oldukları ilmi ve irfanı öğrencilerine aktaran, çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için canla başla çalışan bu güzide mesleğin mensubu öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.” AHMET KÖLGE 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *