image

Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman, Batman Üniversitesi Senatosu tarafından tarafına takdim edilen "Fahri Doktora" unvanı töreninde yaptığı konuşmada, "Fikirler akademik yapının temelidir. Ve tehdit altında olmamalıdır. Güvenlik ve özgürlük ortamında serbestçe tartışılmalıdır." dedi.
Batman Üniversitesi Senatosu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman’a "Fahri Doktora" unvanı verildi.
Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman, Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, kurum amirleri, STK Başkanları, Batman Üniversitesi Senatosu ve çok sayıda davetli katıldı.
Suriye Şam Emevi Cami Müezzini Hafız Şeyh Münir Abdulcebbar’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın yaptığı dua ile devam etti.
Törende açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, üniversitede var olan bölümler hakkında bilgiler verdi.
Batman Valisi Hulusi Şahin ile Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman'a "Fahri Doktora" belgesini taktim ettiler.
"KILIK KIYAFETE KARIŞMAK VE MÜDAHALE ETMEK İLKELLİKTİR"
"Fahri Doktora" belgesini aldıktan sonra bir konuşma yapan Kahraman, "Fikirler akademik yapının temelidir. Ve tehdit altında olmamalıdır. Güvenlik ve özgürlük ortamda serbestçe tartışılmalıdır. Ne yazık ki kafanın içindeki fikirlerle değil de kıyafetle uğraşan dönemlerde yaşadık. Kılık kıyafete karışmak ve müdahale etmek ilkelliktir. Çağ dışı bir davranıştır. İnsanın doğuşta sahip olduğu ve tabi hakları olan düşünce ve fikir hürriyetine haykırıdır. Öğretim görevlisi olmak da mühimdir. Nasıl her eline fırçayı alan ressam olamazsa her önüne gelen de akademik eleman olamaz." dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *