image

27 Ekimde açılan av sezonu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan av bayi yetkilisi Mehmet Can Okumuş, sezonun yeni açıldığı fakat satışların yeteri kadar olmadığını söyledi. Avcılara önerilerde de bulunan Okumuş, avcıların kuralara uymalarını ve belgeleri ile ava çıkmalarını söyledi. Avcıların alım gücünün olmadığını bu yüzden malzeme alamadıklarını belirten Okumuş, yetkililerin dolar ile baş edebilmesi gerektiğini söyledi.
“SEZON AÇILDI AMA HAREKETLİLİK YOK”
Henüz bir hareketlilik yaşanmadığını belirten Okumuş, “Geçtiğimiz ay yani Ekim ayının 27’sinde av sezonu başladı. Henüz piyasada bir hareketlilik yok ama olacağını da düşünmüyoruz. Çünkü geçen sene de satışlarımız iyi değildi. Nedeni tabi ki dolar eskiden 25 liraya verdiğimiz fişekleri şimdi 50 liraya veriyoruz bu yüzden vatandaş alamıyor. Havaların biraz daha serinlemesini bekliyoruz çünkü hayvanlar o zaman çıkıyor, inşallah bu sene sezon iyi geçer.” İfadelerini kulandı.
“AVCILAR KURALLARA UYMALI”
Avcılara önerilerde bulunan Okumuş, “Avcılara önerim özellikle silah alırken belgeleri düzgün ve kaliteli, garantili ürün alsınlar. Çünkü ucuz diye aldıkları silahlar ellerinde patlayabilir ve bu vücutlarında ciddi hasara yol açabilir. Ayrıca her avcının hayvana göre bir limiti vardır, bu limitlere uyulursa daha güzel olur. Hem ceza yemezler hem de hayvanların nesli tehlikeye girmemiş olur. Çevre ormana başvurup belgelerini çıkarmalarını öneriyorum. Programlarını aldıklarında hiçbir sıkıntı çıkmayacak.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE  

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *