image

 

Cevzet Soysal cinayeti ve paralel yapıyla ilgili 42 sayfalık bir mektup yazan Batmanlı Hizbullah tutuklusu Selami Sevim cezaevi yönetiminin zulmü altında. Cezaevi yönetimi tutuklunun mektubuna el koydu. Batman’da ikamet eden ailesi, Sevim’in hayatından endişeli…

Cevzet Soysal cinayeti ve Paralel Yapı'nın kirli icraatlarını kaleme alan, Kırıkkale F Tipi Cezaevinde tutuklu Batman doğumlu Hizbullah hükümlüsü Selami Sevim'in cezaevi idaresi tarafından sistematik bir şekilde haksızlığa uğratıldığı ve müdahale edilmezse daha da kötü muamelelere maruz kalabileceği belirtildi.

CEZAEVİ PARALELİN KİRLİ İŞLERİNİ GİZLEMEYE Mİ ÇALIŞIYOR

Kırıkkale Cezaevinde tutuklu bulunan Hizbullah hükümlüsü Selami Sevim'in Cevzet Soysal cinayeti ve Paralel Yapı'nın kirli işlerini kaleme almasından dolayı cezaevi idaresince baskı uygulanarak mektuplarına el konuldu. İslami faaliyetlerde bulunmak, laikliği yıkıp, yerine Şeriat düzenini kurmak suçlaması ile 10 yıl boyunca tutuklu yargılanan aralarında Selami Sevim'in de bulunduğu 22 Hizbullahi Müslüman'ın yargılandığı dosya inceleme bitmeden sonuçlanmış Mahkeme heyeti on yıl tutuklu yargıladığı şahısların, mahkeme tutanaklarının önemli bir kısmını okumadan onaylayarak hukuk cinayetlerine bir yenisini eklemişti.

AİLESİ ONU ZİYARET EDEMİYOR

Kırıkkale F Tipi Cezaevinde tutuklu Hizbullah hükümlüsü Selami Sevim'in cezaevi idaresi tarafından sistematik bir şekilde haksızlığa uğratıldığı ve müdahale edilmezse daha da kötü muamelelere maruz kalabileceği belirtildi. Batman nüfusuna kayıtlı Selami Sevim Hizbullah davasından hüküm giymiş, Uzun süre Diyarbakır Cezaevinde tutulduktan sonra Tokat'a, geçtiğimiz sene de Kırıkkale F Tipi Cezaevine sevk edilmişti.

Eşi ve çocukları Batman'da ikamet eden Sevim'in ailesinin oturduğu şehirden oldukça uzak bir şehre sevk edilerek ziyaret imkânının fiilen ortadan kaldırıldığı ve bu şekilde ikinci bir cezalandırmaya maruz kaldığı biliniyor. Edinilen bilgiye göre Kırıkkale Cezaevi idaresinin kendisine karşı olumsuz tavrı Selami Sevim'i bu sorunun çok daha ilerisinde bir sıkıntı ile yüz yüze getirdi.

ZULÜMLERİ ANLATTIĞI MEKTUBUNA CEZAEVİ YÖNETİMİ EL KOYDU

Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde hazırladığı 42 sayfalık mektubuna hiçbir gerekçe gösterilmeden el konulduğunu bildiren Selami Sevim, bu mektubunda kendisi ve arkadaşlarının tutuklandıkları süreçte maruz kaldıkları işkenceleri, uyduruk suç isnatlarını ve mahkum edilmelerine yol açacak şekilde hazırlanan kumpası delilleriyle beyan ettiğini ifade etti. Sevim, Kamuoyunda bir müddettir yakından takip edilen Cevzet Soysal cinayetine ilişkin bildiklerini açıkladığını ve bugün emniyet içinde derinlemesine örgütlendiği açığa çıkan illegal yapının Cevzet Soysal cinayetini neden ve nasıl işlediğini ayrıntısıyla izah ettiğini dile getirdi.

BATMAN’DAKİ AİLESİ SEVİMİN HAYATINDAN ENDİŞELİ

2 haftadır tek başına kalma cezası yanında, 1 ay spor faaliyetlerinden men, ziyaret yasağı gibi disiplin cezaları verilerek yıldırılmaya çalışıldığını ifade eden Selami Sevim tüm bu haksız yaklaşımların temelinde mektubunda Paralel Yapı'nın faaliyetlerine ilişkin beyanlarının olduğu iddia edildi. Gardiyanların tutum ve davranışlarından önümüzdeki günlerde farklı gerekçelerle kendisinin sindirilmesine yönelik gayretlerin artacağı yönünde bir kanaatte olduğunu belirten Sevim Gardiyanların canına dahi kastedebileceklerini ifade etti. Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı yetkililerinin herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacakları henüz bilinmiyor. Davut Başaran

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *