image

Ramazan ayında yaptıkları bereketli ve yoğun çalışmalarının ardından "Kurban teslimiyettir, paylaşmak güzeldir" şiarıyla kurban çalışmalarına start veren ve 2018 Kurban faaliyetlerine "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" sloganıyla başlayan Umut Kervanı Vakfı, amaçlarının yollarını umutla bekleyen yetim, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine faydalı olmak olduğu belirtildi.

Umut Kervanı Genel Merkezi adına yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Abdulbaki Yeşilmen, "Umutla yolumuzu bekleyen yetim, kimsesiz, ihtiyaç sahiplerine daha çok faydalı olmak amacıyla istişare toplantıları yaptık. Geçen yılların verilerini de masaya yatırarak çalışma stratejimizi belirledik. 2018 Kurban organizasyonu için yurtiçinde ve yurtdışında görev alacak ekipler oluşturduk. 33 il ve 92 merkezde bulunan Umut Kervanı noktalarına yardım talebi ile başvurmuş ve evrakları kendilerinde mevcut olan İhtiyaç sahiplerinin son durumlarını güncelledik. İhtiyaç sahiplerinin daha çok olduğu yerler dikkate alınarak kurban kestireceğimiz ve dağıtım yaptığımız Batman, Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, Konya ve İstanbul gibi ana merkezler belirledik. Bu merkezlerde tecrübeli ehil gönüllü kadrolar oluşturarak, kurban kesim yerleri ile kurbanlıklar temin edilmiş, kurban eti dağıtacağımız yetim, medrese talebeleri, ihtiyaç sahibi ailelerin listelenmişti." dedi.

"HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ İLE 18 ÜLKEDE KURBAN KESTİK"

2 buçuk milyon TL değerinde kurban eti dağıttıklarını dile getiren Yeşilmen, "Kurban ibadetini yerine getiren, vekâletlerini gönül rahatlığıyla bize veren hayırseverlerin desteği ile Umut Kervanı Vakfı olarak 2018 Kurban döneminde, yurtiçinde 25 il ve 44 ilçede, 2 bin 934 kurban kestirerek 32 bin 273 aileye, 2 milyon 351 bin 885 TL değerinde Kurban eti dağıttık." şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *