image

 Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü fıstık yetiştiriciliğinin yaygınlaşması ve geliştirmesi çalışmasını sürdürüyor.

Batman ili genelinde fıstık alanları her geçen gün artarken son üç yılda fıstık alanlarının yaklaşık üç kat artarak 60 bin dekara ulaştığı öğrenildi.

Tarlalarını fıstık bahçelerine dönüştüren Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı (Dêraqira) köyündeki çiftçiler, aşılama çağına gelen fıstık bahçelerindeki çöğürlerin belli bir program dâhilinde aşılaması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden destek alıyorlar.

Fıstık çöğürü aşılama programına; Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman merkez ve Beşiri ilçesinden tarım mühendisleri ile tarım çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Batman’da fıstıklarda verim kayıpları oluşmaması için Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü ile yapılan ortak çalışmalar sonucu Batman’a fıstık dölleyici çeşitleri getirdiklerini belirten Kiyas, "Proje kapsamında, Beşiri ilesinde 26 bin adet, Kozluk ilesinde 26 bin adet, Gercüş ilçesinde 26 bin adet, Sason ilesinde 10 bin adet, Hasankeyf ilesinde 4 bin adet, merkezde 8 bin adet göz olmak üzere 100 bin adet göz 2-5 yaş arası fıstık çöğürlerine aşılanacak olup aşılama çalışmalarına başlanmıştır." dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *