image

 

Batman Valisi ve Belediye Başkanına seslenen hayvan satıcısı Mehmet Salih Kaya, insanca içerisinde satış yapılabilecek bir hayvan pazarı yerinin yapılmasını isteyerek, “Eğer dikkate alınmazsak bu insanlardan artık hiçbiri belediye başkanına oy vermez. İnsan gibi yaşamak için bize bir yer yapsınlar. Eğer Belediye Başkanı bizi başka bir şey olarak görüyorsa hiçbirimizin kapısına gelmesin. Toz ve duman içinde kalıyoruz.” dedi. 

PAZARIN NORMAL BİR KAPISI BİLE YOK

Hayvan pazarlarının toz ve duman içerisinde olduğunu söyleyen satıcı Talhan Adlığ ise, “Ne kadar da buranın toz ve duman içerisinde olduğunu yetkililere söylüyorsak boştur. Güzel ve tozlu olmayan bir yer yapılsa iyi olur. Toz ve dumandan etkileniyoruz. Pazarın etrafı hepsi kapalıdır. Bir çiftçinin bahçesinden pazara giriyoruz. Kimse bize sahip çıkmıyor. Yetkililerin bize sahip çıkıp yeni bir yer yapmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.  

 ÇİLEMİZE SON VERİN

 

Fevzi Özçetin ise, “Hayvan pazarının tozu astım hastalıklarına birebir zehirdir. Her gün bu çileyi çekiyoruz. Biran önce yetkililerin buna el atmalarını ve bizi buradan kurtarmalarını talep ve rica ediyoruz.” Çağrısında bulundu. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *