image

Kızılay, Etiyopya’nın Harar bölgesindeki Müslümanları da unutmadı. Bölgedeki yardım faaliyetleri Kızılay  Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkent Addis Ababa’ya çok uzak bir noktada bulunan, halkının önemli bir bölümü yoksul olan Harar bölgesindeki Müslümanlara Ramazan yardımlarının geri kalanını ulaştırmak için bir ziyaret gerçekleştiren Sabahattin Tezdiğ, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.

Toplam 1.000 ailenin faydalandığı yardımlar sayesinde bölgedeki yoksul halka bir nebze de olsa destek verildiğini belirten Tezdiğ, şunları söyledi:“Türk Kızılayı olarak her yıl Harar Müslümanlarına Ramazan ve Kurban dönemlerinde yardımda bulunuyoruz. Kendilerini bu yıl da yalnız bırakmadık. Hilal-i Ahmer yani Kızılayımızın Osmanlı döneminde bir şubesi de bulunan bu bölgemizin halkına hem tarihi bağlarımız hem de insanlık vazifemizin gereği yardımda bulunduk. Hayırsever halkımızın yardımları böylece gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmış oldu. Belki de dünyanın en yoksul halkına ev sahipliği yapan bu bölgede yürüttüğümüz faaliyetler sayesinde binlerce insanın hayır duasını almış olduk. Bölgeye yardımlarımız bundan sonra da artarak devam edecek." HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *