image

 

 

İnsaniyet namına utanç veren bir fotoğraf karesi… Bükük beline rağmen cadde ve sokaklarda eline aldığı paspas, fırça ve yazma v.b malzemeler satarak geçimini sağlıyor.

 

Yılların yorgunluğuna aldırmadan, başkalarına muhtaç olmamak için bükülmüş beline rağmen hayatın tüm zorluklarını omuzlayan 90 yaşındaki Hüseyin dede cadde ve sokaklarda eline aldığı birkaç paspas, süpürge ve yazmalarla geçimini sağlıyor.

 

Diyarbakır Caddesi üzerinde objektiflerimize takılan Hüseyin dede eşiyle birlikte tek odalık bir evde yanlız başlarına yaşıyorlar. Yaklaşık 24 yıldır paspas ve süpürge gibi malzemeler satarak geçini sağlayan Hüseyin dede üç ayda bir 300-400 tl aldıkları maaştan başka gelirlerinin olmadığını söyleyerek geçimlerini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

 

KENDİSİNE UZANACAK BİR EL BEKLİYOR

“Nusaybin’den gelen birinden Paspas fırça ve yazma alıyor ve satarak geçimimi sağlıyorum.” Diyen Hüseyin dede; “Başka bir gelirim yok. Daha önce devlet bizlere yemek veriyor, yardımda bulunuyordu. Şuanda ise bir yardım yapmıyorlar. Üç ayda bir 300-400 lira maaş alıyorum. Onunla da geçinmek zor…” Dedi

 

Eşiyle birlikte tek başlarına yaşadıklarını söyleyen Hüseyin dede; “Petrol mahallesinde eşimle birlikte oturuyoruz. Eşim de durumu fazla iyi değil yalnız yaşıyoruz. Petrol kent mahallesi Hayber Camisi yanında oturuyorum.24 yıldır bu işle uğraşıyorum. 3 ayda bir maaş alıyorum. Şuanda kaldığım ev oğlumundur. Biraz düzene koyup bizler içinde oturuyoruz. Bir odası, bir mutfağı ve bir lavabosu var.  4 çocuğum var, biri Batman dışında biri de Irak’a çalışmaya gitmiş.” dedi.

 Hüseyin dede kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.   İlgili makamlardan duyarlılık istiyor.Vedat Aydın

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *