image

HDP’nin çarşafa yönelik hakaretini kınayan HÜDA PAR ve AK Partiyi İŞİD yanlısı ve provokatör olarak suçlamasına tepki gösteren Batmanlı kanaat önderi Molla Beşir Şimşek, “İslam’ın kutsallarını savunan herkesi İŞİD yanlısı ilan ederek halkı dinlerini savunamaz hale getiriyorlar. “ dedi.

ALAY EDER GİBİ AÇIKLAMA

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesinin desteği  ve Belediye Başkanı Gülten Kışanak' ın katılımıyla Sümer Parkta düzenlenen resim sergisinde, İslam’ın şiarlarından olan çarşafa hakaret görüntüleriyle ilgili Müslüman Kürt halkıyla alay eder tarzda, yazılı bir açıklama yayınlayan Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi, Çarşafa hakaretin olmadığı iddiasında bulunarak Hüda-Par ve Ak Partiyi yalancılıkla suçladı.  Belediyeden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Eş Başkanımız Kışanak'ın Alevi kimliği de vurgulanarak, hedef gösterilmiştir. Oysa ki kendileri bu tavırlarıyla IŞİD'in insanlık dışı uygulamalarının arkasında olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Çarşafı da bahane ederek aslında bu uygulamaların destekçisi olduklarını gözler önüne sermişlerdir.”

ŞİMŞEK: KUTSALLARIMIZI SAVUNAMAZ HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

HDP’li belediyenin açıklamalarına tepki gösteren Batmanlı kanaat önderi Molla Beşir Şimşek, “ O sergide Yezidi kadınlara çarşaf giydirdiler. Yezidi kadınların çarşaf giydikleri şimdiye kadar görülmüş bir şey mi? Kastınız hakaret değilse Yezidi kadınlara ne maksatla çarşaf giydirdiniz? İslam’ın kutsallarına, örtüsüne, halkın namus değerlerine hakaret edeceksin, buna karşı çıkanı da İŞİD yanlısı ilan edeceksin. Hem suçlu hem güçlü mantığı… Böyle yaparak kutsallarımızı savunamaz hale getirmeye çalışıyorlar.” Dedi. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *